Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Kjo recetë është thjeshtë magjike. Kadaifi nuk mungon asnjëherë në shtëpit e amvisave shqiptare kështu pse mos pregatisnim një recetë pak më ndryshe. Ëmbëlsira quhet Osmalieh, është një recetë tradicionale Lebanese, e pregatitur me kadaif, krem, pistak dhe shumë pak shurup. Një shije të cilën nuk duhët ta lini pa provuar.

Yields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr
Produktet kryesore
Për kadaifin
Për kremin
Për dekorin
1
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 200ᵒC. Fillimisht shpërbëni kadaifin me duar në copa të vogla dhe hidheni në një tas. Shtoni sipër gjalpin e shkrirë, lëkurën e portokallit dhe shumë pak karafil pluhur dhe përziejini mirë.

2
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Jepini kadaifit forma rrethore më trashësi 1 cm dhe vendosini në një tepsi. Vendoseni në furrë të piqen derisa kadaifi të marri një ngjyrë kafe të artë.

3
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë në një tenxhere hidhni qumështin, panën, sheqerin, niseshten, esencën e portokallit dhe vendosini në zjarr mesatar të ziejnë. Përziejini gjatë gjithë kohës dhe lereni tenxheren në zjarr derisa të shikoni se masa është trashur. Më pas largojeni nga zjarri dhe lëreni kremin të ftohet.

4
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas pregatisni shurupin për kadaifin. Vendosni në zjarr një tenxhere ku do të shtoni në raport 2:1 sheqer dhe ujë. Shtoni lëng limoni, karafila dhe 2 gjethe barbaroz dhe lëreni në zjarr derisa shurupi të trashet. Lëreni pak të ftohet shurupi dhe më pas me ndihmën e një luge shtojeni sipër kadaifëve që keni në tepsi. Tregoni kujdes, mos hidhni shumë sherbet sepse kadaifi në këtë recetë duhet të jetë shumë pak i sherbetosur.

5
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni kadaifin derisa të thithi gjithë sherbetin e shtuar dhe më pas kompozoni ëmbëlsirën. Vendosni në një pjatë, fillimisht një kadaif, shtoni sipër pak nga kremi i pregatitur, vendosni përsëri një kadaif, përsëri krem dhe në fund një shtresë kadaif. Sipër shtoni pistak të thërrmuar dhe petalet e trëndafilit. Ëmbëlsira juaj është gati. Enjoy!

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Produktet kryesore
Për kadaifin
Për kremin
Për dekorin

Directions

1
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 200ᵒC. Fillimisht shpërbëni kadaifin me duar në copa të vogla dhe hidheni në një tas. Shtoni sipër gjalpin e shkrirë, lëkurën e portokallit dhe shumë pak karafil pluhur dhe përziejini mirë.

2
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Jepini kadaifit forma rrethore më trashësi 1 cm dhe vendosini në një tepsi. Vendoseni në furrë të piqen derisa kadaifi të marri një ngjyrë kafe të artë.

3
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë në një tenxhere hidhni qumështin, panën, sheqerin, niseshten, esencën e portokallit dhe vendosini në zjarr mesatar të ziejnë. Përziejini gjatë gjithë kohës dhe lereni tenxheren në zjarr derisa të shikoni se masa është trashur. Më pas largojeni nga zjarri dhe lëreni kremin të ftohet.

4
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas pregatisni shurupin për kadaifin. Vendosni në zjarr një tenxhere ku do të shtoni në raport 2:1 sheqer dhe ujë. Shtoni lëng limoni, karafila dhe 2 gjethe barbaroz dhe lëreni në zjarr derisa shurupi të trashet. Lëreni pak të ftohet shurupi dhe më pas me ndihmën e një luge shtojeni sipër kadaifëve që keni në tepsi. Tregoni kujdes, mos hidhni shumë sherbet sepse kadaifi në këtë recetë duhet të jetë shumë pak i sherbetosur.

5
Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni kadaifin derisa të thithi gjithë sherbetin e shtuar dhe më pas kompozoni ëmbëlsirën. Vendosni në një pjatë, fillimisht një kadaif, shtoni sipër pak nga kremi i pregatitur, vendosni përsëri një kadaif, përsëri krem dhe në fund një shtresë kadaif. Sipër shtoni pistak të thërrmuar dhe petalet e trëndafilit. Ëmbëlsira juaj është gati. Enjoy!

Ëmbëlsirë Lebanese me kadaif