Domate të mbushura me oriz, mund të përgatiten përpara dhe të piqen orë më vonë, kështu që ato janë perfekte për një zonjë të zënë me pune.


Fillimisht ziej orizin. Merrni domatet dhe hiqni pjesën e brendshme me ndihmën e një lugë gjelle. Në një tigan me vaj ulliri, bashkoni qepën dhe më pas shtoni mishin e grirë. Lëreni derisa të skuqet dhe më pas shtoni orizin.

Përzihet mirë dhe rregullohet me pak kripë, piper, kopër dhe majdanoz. Lëreni orizin rreth 10 minuta. Në ndërkohë, prisni në copa të vogla pjesët e domates që kishin mbetur dhe shtoni ato në tigan. Shtoni gjithashtu dy gota ujë.

Mbushni domatet me sasinë që sapo keni përgatitur dhe futini në furrë për 20 minuta në një temperaturë prej 180 gradë. Mbuloni tavën me letër alumini dhe shtoni pak ujë brenda. Pasi të jetë gati, dilni nga furra dhe shijojeni!
Ingredients
Directions

Fillimisht ziej orizin. Merrni domatet dhe hiqni pjesën e brendshme me ndihmën e një lugë gjelle. Në një tigan me vaj ulliri, bashkoni qepën dhe më pas shtoni mishin e grirë. Lëreni derisa të skuqet dhe më pas shtoni orizin.

Përzihet mirë dhe rregullohet me pak kripë, piper, kopër dhe majdanoz. Lëreni orizin rreth 10 minuta. Në ndërkohë, prisni në copa të vogla pjesët e domates që kishin mbetur dhe shtoni ato në tigan. Shtoni gjithashtu dy gota ujë.

Mbushni domatet me sasinë që sapo keni përgatitur dhe futini në furrë për 20 minuta në një temperaturë prej 180 gradë. Mbuloni tavën me letër alumini dhe shtoni pak ujë brenda. Pasi të jetë gati, dilni nga furra dhe shijojeni!