Cinnamon Rolls të bërë në shtëpi kanë një shije sikur të vinin nga një furrë buke! Ata janë të butë dhe me një shtresë të trashë të krem.


Ngroheni qumështin për 15 deri në 30 sekonda në mikrovalë, derisa të jetë paksa i ngrohtë në prekje por të mos avullojë. Në tasin e një mikseri të pajisur me grepin e brumit, bashkoni qumështin e ngrohtë, majanë dhe sheqerin. Lëreni përzierjen të qëndrojë deri në shkumë, rreth 5 minuta .

Shtoni vezët, miellin dhe kripën në tas dhe përzieni me shpejtësi mesatare derisa të formohet një brumë ngjitës. Rrihni në gjalpë, 2 lugë në të njëjtën kohë, duke pritur derisa gjalpi të përfshihet para se të shtoni grupin tjetër. Gjalpi duhet të jetë shumë i butë që kjo të funksionojë; nëse gjalpi nuk është duke përfshirë, gatuajeni secilën pjesë në gishta derisa të zbutet përpara se ta shtoni në brumë. Pasi të jetë përfshirë i gjithë gjalpi, gatuajeni brumin për 10 minuta me shpejtësi mesatare (ose gatuajeni me dorë).

Formoni brumin në një top, vendoseni në një enë të madhe, të vajosur lehtë dhe mbulojeni me mbështjellës plastik. Lëreni brumin të rritet në frigorifer brenda natës, të paktën 8 hours. Ai ngadalë do të dyfishohet në madhësi.

Hiqeni brumin nga frigoriferi. Brumi do të jetë mjaft i ngurtë dhe i fortë, por duhet të rrokulliset lehtë. Pluhurosni sipërfaqen tuaj të punës. Përhapni brumin me gjalpë

Kombinoni sheqerin kafe, kanellën dhe kripën në një tas. Spërkateni përzierjen mbi gjalpë në një shtresë të barabartë.

Rokullisni brumin ne nje forme spiraleje. Pritini secilën pjesë në gjysmë përsëri për të bërë 4, dhe secilën pjesë përsëri për të bërë një total prej 8 role. Vendosni rrotullat në një tave për pjekje të lyer me yndyrë.

Mbuloni rrotullat me mbështjellës plastik dhe lërini të ngrihen në një vend të ngrohtë për 30 minuta.


Ndërsa rolet piqen, përdorni një mikser dore ose mikser elektrik për të rrahur kremin e djathit dhe gjalpin së bashku derisa të bëhen kremozë. Shtoni gjysmën e sheqerit pluhur dhe 1 lugë qumësht. Rrihni për 1 minute. Shtoni sheqerin dhe vaniljen e mbetur, dhe rrihni për 1 minute shtesë. Shtoni qumësht , 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë, derisa kremrat të përhapen aq sa dëshironi.

Lyejini bolleshem me krem dhe sherbejini menjehere.
Ingredients
Directions

Ngroheni qumështin për 15 deri në 30 sekonda në mikrovalë, derisa të jetë paksa i ngrohtë në prekje por të mos avullojë. Në tasin e një mikseri të pajisur me grepin e brumit, bashkoni qumështin e ngrohtë, majanë dhe sheqerin. Lëreni përzierjen të qëndrojë deri në shkumë, rreth 5 minuta .

Shtoni vezët, miellin dhe kripën në tas dhe përzieni me shpejtësi mesatare derisa të formohet një brumë ngjitës. Rrihni në gjalpë, 2 lugë në të njëjtën kohë, duke pritur derisa gjalpi të përfshihet para se të shtoni grupin tjetër. Gjalpi duhet të jetë shumë i butë që kjo të funksionojë; nëse gjalpi nuk është duke përfshirë, gatuajeni secilën pjesë në gishta derisa të zbutet përpara se ta shtoni në brumë. Pasi të jetë përfshirë i gjithë gjalpi, gatuajeni brumin për 10 minuta me shpejtësi mesatare (ose gatuajeni me dorë).

Formoni brumin në një top, vendoseni në një enë të madhe, të vajosur lehtë dhe mbulojeni me mbështjellës plastik. Lëreni brumin të rritet në frigorifer brenda natës, të paktën 8 hours. Ai ngadalë do të dyfishohet në madhësi.

Hiqeni brumin nga frigoriferi. Brumi do të jetë mjaft i ngurtë dhe i fortë, por duhet të rrokulliset lehtë. Pluhurosni sipërfaqen tuaj të punës. Përhapni brumin me gjalpë

Kombinoni sheqerin kafe, kanellën dhe kripën në një tas. Spërkateni përzierjen mbi gjalpë në një shtresë të barabartë.

Rokullisni brumin ne nje forme spiraleje. Pritini secilën pjesë në gjysmë përsëri për të bërë 4, dhe secilën pjesë përsëri për të bërë një total prej 8 role. Vendosni rrotullat në një tave për pjekje të lyer me yndyrë.

Mbuloni rrotullat me mbështjellës plastik dhe lërini të ngrihen në një vend të ngrohtë për 30 minuta.


Ndërsa rolet piqen, përdorni një mikser dore ose mikser elektrik për të rrahur kremin e djathit dhe gjalpin së bashku derisa të bëhen kremozë. Shtoni gjysmën e sheqerit pluhur dhe 1 lugë qumësht. Rrihni për 1 minute. Shtoni sheqerin dhe vaniljen e mbetur, dhe rrihni për 1 minute shtesë. Shtoni qumësht , 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë, derisa kremrat të përhapen aq sa dëshironi.

Lyejini bolleshem me krem dhe sherbejini menjehere.