Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Cinnamon Rolls të bërë në shtëpi kanë një shije sikur të vinin nga një furrë buke! Ata janë të butë dhe me një shtresë të trashë të krem.

Cinnamon Rolls
Yields1 Serving
Prep Time9 hrs 10 minsCook Time20 minsTotal Time9 hrs 30 mins
Perberesit
Për mbushjen
Per kremin siper
Pergatitja
1
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni qumështin për 15 deri në 30 sekonda në mikrovalë, derisa të jetë paksa i ngrohtë në prekje por të mos avullojë. Në tasin e një mikseri të pajisur me grepin e brumit, bashkoni qumështin e ngrohtë, majanë dhe sheqerin. Lëreni përzierjen të qëndrojë deri në shkumë, rreth 5 minuta .

2
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni vezët, miellin dhe kripën në tas dhe përzieni me shpejtësi mesatare derisa të formohet një brumë ngjitës. Rrihni në gjalpë, 2 lugë në të njëjtën kohë, duke pritur derisa gjalpi të përfshihet para se të shtoni grupin tjetër. Gjalpi duhet të jetë shumë i butë që kjo të funksionojë; nëse gjalpi nuk është duke përfshirë, gatuajeni secilën pjesë në gishta derisa të zbutet përpara se ta shtoni në brumë. Pasi të jetë përfshirë i gjithë gjalpi, gatuajeni brumin për 10 minuta me shpejtësi mesatare (ose gatuajeni me dorë).

3
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Formoni brumin në një top, vendoseni në një enë të madhe, të vajosur lehtë dhe mbulojeni me mbështjellës plastik. Lëreni brumin të rritet në frigorifer brenda natës, të paktën 8 hours. Ai ngadalë do të dyfishohet në madhësi.

4
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni brumin nga frigoriferi. Brumi do të jetë mjaft i ngurtë dhe i fortë, por duhet të rrokulliset lehtë. Pluhurosni sipërfaqen tuaj të punës. Përhapni brumin me gjalpë

5
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kombinoni sheqerin kafe, kanellën dhe kripën në një tas. Spërkateni përzierjen mbi gjalpë në një shtresë të barabartë.

6
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rokullisni brumin ne nje forme spiraleje. Pritini secilën pjesë në gjysmë përsëri për të bërë 4, dhe secilën pjesë përsëri për të bërë një total prej 8 role. Vendosni rrotullat në një tave për pjekje të lyer me yndyrë.

7
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbuloni rrotullat me mbështjellës plastik dhe lërini të ngrihen në një vend të ngrohtë për 30 minuta.

8
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur rrotullat duken gjysmë të ngritura, ngrohni furrën në 180 grade.
Piqni rrotullat:
Piqni rrotullat për 25 minuta derisa të jenë artë sipër dhe të fryhen. Hiqeni nga furra dhe ftoheni në një raft për 5 minuta para se të kremosni.

Pergatitja e Kremit
9
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërsa rolet piqen, përdorni një mikser dore ose mikser elektrik për të rrahur kremin e djathit dhe gjalpin së bashku derisa të bëhen kremozë. Shtoni gjysmën e sheqerit pluhur dhe 1 lugë qumësht. Rrihni për 1 minute. Shtoni sheqerin dhe vaniljen e mbetur, dhe rrihni për 1 minute shtesë. Shtoni qumësht , 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë, derisa kremrat të përhapen aq sa dëshironi.

10
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lyejini bolleshem me krem dhe sherbejini menjehere.

CategoryCuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit
Për mbushjen
Per kremin siper

Directions

Pergatitja
1
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni qumështin për 15 deri në 30 sekonda në mikrovalë, derisa të jetë paksa i ngrohtë në prekje por të mos avullojë. Në tasin e një mikseri të pajisur me grepin e brumit, bashkoni qumështin e ngrohtë, majanë dhe sheqerin. Lëreni përzierjen të qëndrojë deri në shkumë, rreth 5 minuta .

2
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni vezët, miellin dhe kripën në tas dhe përzieni me shpejtësi mesatare derisa të formohet një brumë ngjitës. Rrihni në gjalpë, 2 lugë në të njëjtën kohë, duke pritur derisa gjalpi të përfshihet para se të shtoni grupin tjetër. Gjalpi duhet të jetë shumë i butë që kjo të funksionojë; nëse gjalpi nuk është duke përfshirë, gatuajeni secilën pjesë në gishta derisa të zbutet përpara se ta shtoni në brumë. Pasi të jetë përfshirë i gjithë gjalpi, gatuajeni brumin për 10 minuta me shpejtësi mesatare (ose gatuajeni me dorë).

3
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Formoni brumin në një top, vendoseni në një enë të madhe, të vajosur lehtë dhe mbulojeni me mbështjellës plastik. Lëreni brumin të rritet në frigorifer brenda natës, të paktën 8 hours. Ai ngadalë do të dyfishohet në madhësi.

4
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni brumin nga frigoriferi. Brumi do të jetë mjaft i ngurtë dhe i fortë, por duhet të rrokulliset lehtë. Pluhurosni sipërfaqen tuaj të punës. Përhapni brumin me gjalpë

5
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kombinoni sheqerin kafe, kanellën dhe kripën në një tas. Spërkateni përzierjen mbi gjalpë në një shtresë të barabartë.

6
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rokullisni brumin ne nje forme spiraleje. Pritini secilën pjesë në gjysmë përsëri për të bërë 4, dhe secilën pjesë përsëri për të bërë një total prej 8 role. Vendosni rrotullat në një tave për pjekje të lyer me yndyrë.

7
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbuloni rrotullat me mbështjellës plastik dhe lërini të ngrihen në një vend të ngrohtë për 30 minuta.

8
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur rrotullat duken gjysmë të ngritura, ngrohni furrën në 180 grade.
Piqni rrotullat:
Piqni rrotullat për 25 minuta derisa të jenë artë sipër dhe të fryhen. Hiqeni nga furra dhe ftoheni në një raft për 5 minuta para se të kremosni.

Pergatitja e Kremit
9
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërsa rolet piqen, përdorni një mikser dore ose mikser elektrik për të rrahur kremin e djathit dhe gjalpin së bashku derisa të bëhen kremozë. Shtoni gjysmën e sheqerit pluhur dhe 1 lugë qumësht. Rrihni për 1 minute. Shtoni sheqerin dhe vaniljen e mbetur, dhe rrihni për 1 minute shtesë. Shtoni qumësht , 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë, derisa kremrat të përhapen aq sa dëshironi.

10
Cinnamon Rolls - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lyejini bolleshem me krem dhe sherbejini menjehere.

Cinnamon Rolls