Cheesecakes me mjedër në kavanoza per te lehte dhe te shpejte per tu gatuar.


Lini mënjanë 1/2 një filxhan mjedër të ngrirë nga paketimi. Me mjedrat e mbetura, vendosini në një tigan të mesëm. Shtoni 1/2 filxhan sheqer dhe 1/3 filxhan ujë. I lini të ziejnë në nxehtësi mesatare të lartë, më pas ulni nxehtësinë për të ruajtur zierjen dhe gatuajeni butësisht, duke i përzier shpesh, derisa mjedrat të prishen plotësisht, rreth 10 minuta.

Nëse dëshironi, kullojeni salcën e mjedrës përmes një sitë për të hequr farat, dhe pastaj kthejeni salcën në tigan dhe vazhdoni të ziej butësisht derisa salca të shurupohet. Lëreni mënjanë të ftohet.

Therrmoni biskotat me çokollatë në një përpunues ushqimi, mini presës, ose duke i vendosur në një qese plastike dhe duke i shtypur derisa të bluhen mirë.

Vendoseni në një tas të mesëm dhe përziejeni gjalpin e shkrirë. Ndajeni në mënyrë të barabartë, duke e paketuar "koren" e çokollatës në fund të secili kavanoz në një shtresë të trashë.

Në një mikser, rrihni kremin e djathit me shpejtësi mesatare për 4 minuta, derisa të jetë e kosistente dhe e lehtë. Shtoni 1/4 filxhan sheqer dhe rrihni 4 minuta më shumë. Shtoni një majë kripe dhe vezën, dhe rrihni një minutë tjetër.

Shtoni kremin e djathit dhe rrihni një minutë tjetër, derisa të jetë e kremoze . Shtoni 1/4 filxhan të shurupit të ftohur të mjedrës nga hapi i parë dhe rrihni derisa të bashkohen.

Vendosni mjedrat e rezervuara sipër biskotes së çokollatës në kavanozët e në një shtresë të vetme. Derdhni mbushjen e djathit të mjedrës mbi mjedrat në kavanoza.

Ingredients
Directions

Lini mënjanë 1/2 një filxhan mjedër të ngrirë nga paketimi. Me mjedrat e mbetura, vendosini në një tigan të mesëm. Shtoni 1/2 filxhan sheqer dhe 1/3 filxhan ujë. I lini të ziejnë në nxehtësi mesatare të lartë, më pas ulni nxehtësinë për të ruajtur zierjen dhe gatuajeni butësisht, duke i përzier shpesh, derisa mjedrat të prishen plotësisht, rreth 10 minuta.

Nëse dëshironi, kullojeni salcën e mjedrës përmes një sitë për të hequr farat, dhe pastaj kthejeni salcën në tigan dhe vazhdoni të ziej butësisht derisa salca të shurupohet. Lëreni mënjanë të ftohet.

Therrmoni biskotat me çokollatë në një përpunues ushqimi, mini presës, ose duke i vendosur në një qese plastike dhe duke i shtypur derisa të bluhen mirë.

Vendoseni në një tas të mesëm dhe përziejeni gjalpin e shkrirë. Ndajeni në mënyrë të barabartë, duke e paketuar "koren" e çokollatës në fund të secili kavanoz në një shtresë të trashë.

Në një mikser, rrihni kremin e djathit me shpejtësi mesatare për 4 minuta, derisa të jetë e kosistente dhe e lehtë. Shtoni 1/4 filxhan sheqer dhe rrihni 4 minuta më shumë. Shtoni një majë kripe dhe vezën, dhe rrihni një minutë tjetër.

Shtoni kremin e djathit dhe rrihni një minutë tjetër, derisa të jetë e kremoze . Shtoni 1/4 filxhan të shurupit të ftohur të mjedrës nga hapi i parë dhe rrihni derisa të bashkohen.

Vendosni mjedrat e rezervuara sipër biskotes së çokollatës në kavanozët e në një shtresë të vetme. Derdhni mbushjen e djathit të mjedrës mbi mjedrat në kavanoza.
