Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Cheesecakes me mjedër në kavanoza per te lehte dhe te shpejte per tu gatuar.

Cheesecake mjedër
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lini mënjanë 1/2 një filxhan mjedër të ngrirë nga paketimi. Me mjedrat e mbetura, vendosini në një tigan të mesëm. Shtoni 1/2 filxhan sheqer dhe 1/3 filxhan ujë. I lini të ziejnë në nxehtësi mesatare të lartë, më pas ulni nxehtësinë për të ruajtur zierjen dhe gatuajeni butësisht, duke i përzier shpesh, derisa mjedrat të prishen plotësisht, rreth 10 minuta.

2
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nëse dëshironi, kullojeni salcën e mjedrës përmes një sitë për të hequr farat, dhe pastaj kthejeni salcën në tigan dhe vazhdoni të ziej butësisht derisa salca të shurupohet. Lëreni mënjanë të ftohet.

3
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Therrmoni biskotat me çokollatë në një përpunues ushqimi, mini presës, ose duke i vendosur në një qese plastike dhe duke i shtypur derisa të bluhen mirë.

4
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni në një tas të mesëm dhe përziejeni gjalpin e shkrirë. Ndajeni në mënyrë të barabartë, duke e paketuar "koren" e çokollatës në fund të secili kavanoz në një shtresë të trashë.

5
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një mikser, rrihni kremin e djathit me shpejtësi mesatare për 4 minuta, derisa të jetë e kosistente dhe e lehtë. Shtoni 1/4 filxhan sheqer dhe rrihni 4 minuta më shumë. Shtoni një majë kripe dhe vezën, dhe rrihni një minutë tjetër.

6
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni kremin e djathit dhe rrihni një minutë tjetër, derisa të jetë e kremoze . Shtoni 1/4 filxhan të shurupit të ftohur të mjedrës nga hapi i parë dhe rrihni derisa të bashkohen.

7
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni mjedrat e rezervuara sipër biskotes së çokollatës në kavanozët e në një shtresë të vetme. Derdhni mbushjen e djathit të mjedrës mbi mjedrat në kavanoza.

8
Cheesecake mjedër

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lini mënjanë 1/2 një filxhan mjedër të ngrirë nga paketimi. Me mjedrat e mbetura, vendosini në një tigan të mesëm. Shtoni 1/2 filxhan sheqer dhe 1/3 filxhan ujë. I lini të ziejnë në nxehtësi mesatare të lartë, më pas ulni nxehtësinë për të ruajtur zierjen dhe gatuajeni butësisht, duke i përzier shpesh, derisa mjedrat të prishen plotësisht, rreth 10 minuta.

2
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nëse dëshironi, kullojeni salcën e mjedrës përmes një sitë për të hequr farat, dhe pastaj kthejeni salcën në tigan dhe vazhdoni të ziej butësisht derisa salca të shurupohet. Lëreni mënjanë të ftohet.

3
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Therrmoni biskotat me çokollatë në një përpunues ushqimi, mini presës, ose duke i vendosur në një qese plastike dhe duke i shtypur derisa të bluhen mirë.

4
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni në një tas të mesëm dhe përziejeni gjalpin e shkrirë. Ndajeni në mënyrë të barabartë, duke e paketuar "koren" e çokollatës në fund të secili kavanoz në një shtresë të trashë.

5
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një mikser, rrihni kremin e djathit me shpejtësi mesatare për 4 minuta, derisa të jetë e kosistente dhe e lehtë. Shtoni 1/4 filxhan sheqer dhe rrihni 4 minuta më shumë. Shtoni një majë kripe dhe vezën, dhe rrihni një minutë tjetër.

6
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni kremin e djathit dhe rrihni një minutë tjetër, derisa të jetë e kremoze . Shtoni 1/4 filxhan të shurupit të ftohur të mjedrës nga hapi i parë dhe rrihni derisa të bashkohen.

7
Cheesecake mjedër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni mjedrat e rezervuara sipër biskotes së çokollatës në kavanozët e në një shtresë të vetme. Derdhni mbushjen e djathit të mjedrës mbi mjedrat në kavanoza.

8
Cheesecake mjedër
Cheesecake mjedër