Me aromën e tij të pasur, pak të ëmbël, kore të artë me shkëlqim dhe brendësinë e jastëkut, challah nuk është vetëm për festat hebraike - ajo i pëlqen të gjithëve, në çdo kohë!


Filloni duke kombinuar ujin e vakët, vajin, mjaltin, 2 vezë dhe të verdhën e vezës; i trazojmë mirë dhe i lëmë mënjanë.

Në një mikser të pajisur me grepin e brumit, kombinoni miellin, majanë dhe kripën. Përziejini për t'u bashkuar.

Shtoni përbërësit e lëngshëm tek përbërësit e thatë. Perzijeni me shpejtësi mesatare-të ulët derisa të keni një brumë ngjitës që ngjitet në fund të tasit, 5 deri në 7 minuta. Brumi mund të duket shumë i lagësht,keshtu supozohet të jetë.

Spërkatni duart tuaja me miell, pastaj pastroni brumin ngjitës dhe elastik në një sipërfaqe pune me miell të lehtë. Pluhuroseni lehtë majën e brumit me miell. Punojeni pak me duar.

Lyejeni lehtë një tas të madh me vaj. Vendoseni brumin në tas, rrokullisni atë në herë në mënyrë që pjesa e sipërme të lyhet me vaj, dhe më pas mbulojeni tasin me mbështjellës plastik.

Lëreni brumin të ngrihet në një vend të ngrohtë, derisa të fryhet dhe të dyfishohet në madhësi, 2 deri në 3 orë. Mbani në mend se kur piqni bukë me maja, koha e rritjes është vetëm një udhëzues. Temperatura në kuzhinën tuaj, niveli i lagështisë jashtë dhe mënyra e gatimit të brumit do të ndikojnë në rritjen e kohës.

Për të filluar, përmbyseni brumin e ngritur në një sipërfaqe pune të lyer me miell dhe spërkateni me miell. Do të fryhet.

Pritini brumin në katër pjesë të barabarta. Shtrihuni dhe rrokullisni secilën pjesë në një litar të gjatë rreth 20 inç. Vendosni litarët paralelisht me njëri -tjetrin (vertikalisht). Shtrëngojini fort së bashku në majë dhe më pas filloni te beni gershet.

Filloni duke marrë fijen më së largu në të djathtë dhe endeni atë në të majtë përmes fijeve të tjera duke përdorur këtë model: mbi, nën, mbi.

Merrni fijen më të largët në të djathtë dhe përsëritni modelin e gërshetimit përsëri: mbi, nën, mbi.

Përsëriteni këtë model, duke filluar gjithmonë me fijen më të largët në të djathtë, derisa e gjithë buka të jetë e gërshetuar.

Vendosni skajet nën bukë për t'i dhënë asaj një pamje të përfunduar.

Transferoni me kujdes bukën e thurur në një fletë pjekje. Mbulojeni bukën lirshëm me mbështjellës plastik dhe lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë per rreth 2 ore.

Vendoseni fletën e pjekjes mbi një fletë tjetër pjekje; kjo do të parandalojë që korja e poshtme të skuqet shumë. Piqni për 30 deri në 35 minuta, derisa koret të ketë një ngjyrë kafe të pasur dhe temperatura e brendshme është midis 180grade celcius në një termometër të lexuar menjëherë. Hiqeni bukën nga furra dhe vendoseni në një raft që të ftohet.
Ingredients
Directions

Filloni duke kombinuar ujin e vakët, vajin, mjaltin, 2 vezë dhe të verdhën e vezës; i trazojmë mirë dhe i lëmë mënjanë.

Në një mikser të pajisur me grepin e brumit, kombinoni miellin, majanë dhe kripën. Përziejini për t'u bashkuar.

Shtoni përbërësit e lëngshëm tek përbërësit e thatë. Perzijeni me shpejtësi mesatare-të ulët derisa të keni një brumë ngjitës që ngjitet në fund të tasit, 5 deri në 7 minuta. Brumi mund të duket shumë i lagësht,keshtu supozohet të jetë.

Spërkatni duart tuaja me miell, pastaj pastroni brumin ngjitës dhe elastik në një sipërfaqe pune me miell të lehtë. Pluhuroseni lehtë majën e brumit me miell. Punojeni pak me duar.

Lyejeni lehtë një tas të madh me vaj. Vendoseni brumin në tas, rrokullisni atë në herë në mënyrë që pjesa e sipërme të lyhet me vaj, dhe më pas mbulojeni tasin me mbështjellës plastik.

Lëreni brumin të ngrihet në një vend të ngrohtë, derisa të fryhet dhe të dyfishohet në madhësi, 2 deri në 3 orë. Mbani në mend se kur piqni bukë me maja, koha e rritjes është vetëm një udhëzues. Temperatura në kuzhinën tuaj, niveli i lagështisë jashtë dhe mënyra e gatimit të brumit do të ndikojnë në rritjen e kohës.

Për të filluar, përmbyseni brumin e ngritur në një sipërfaqe pune të lyer me miell dhe spërkateni me miell. Do të fryhet.

Pritini brumin në katër pjesë të barabarta. Shtrihuni dhe rrokullisni secilën pjesë në një litar të gjatë rreth 20 inç. Vendosni litarët paralelisht me njëri -tjetrin (vertikalisht). Shtrëngojini fort së bashku në majë dhe më pas filloni te beni gershet.

Filloni duke marrë fijen më së largu në të djathtë dhe endeni atë në të majtë përmes fijeve të tjera duke përdorur këtë model: mbi, nën, mbi.

Merrni fijen më të largët në të djathtë dhe përsëritni modelin e gërshetimit përsëri: mbi, nën, mbi.

Përsëriteni këtë model, duke filluar gjithmonë me fijen më të largët në të djathtë, derisa e gjithë buka të jetë e gërshetuar.

Vendosni skajet nën bukë për t'i dhënë asaj një pamje të përfunduar.

Transferoni me kujdes bukën e thurur në një fletë pjekje. Mbulojeni bukën lirshëm me mbështjellës plastik dhe lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë per rreth 2 ore.

Vendoseni fletën e pjekjes mbi një fletë tjetër pjekje; kjo do të parandalojë që korja e poshtme të skuqet shumë. Piqni për 30 deri në 35 minuta, derisa koret të ketë një ngjyrë kafe të pasur dhe temperatura e brendshme është midis 180grade celcius në një termometër të lexuar menjëherë. Hiqeni bukën nga furra dhe vendoseni në një raft që të ftohet.