Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Me aromën e tij të pasur, pak të ëmbël, kore të artë me shkëlqim dhe brendësinë e jastëkut, challah nuk është vetëm për festat hebraike - ajo i pëlqen të gjithëve, në çdo kohë!

Challah
Yields1 Serving
Prep Time2 hrsCook Time20 minsTotal Time2 hrs 20 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filloni duke kombinuar ujin e vakët, vajin, mjaltin, 2 vezë dhe të verdhën e vezës; i trazojmë mirë dhe i lëmë mënjanë.

2
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një mikser të pajisur me grepin e brumit, kombinoni miellin, majanë dhe kripën. Përziejini për t'u bashkuar.

3
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni përbërësit e lëngshëm tek përbërësit e thatë. Perzijeni me shpejtësi mesatare-të ulët derisa të keni një brumë ngjitës që ngjitet në fund të tasit, 5 deri në 7 minuta. Brumi mund të duket shumë i lagësht,keshtu supozohet të jetë.

4
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Spërkatni duart tuaja me miell, pastaj pastroni brumin ngjitës dhe elastik në një sipërfaqe pune me miell të lehtë. Pluhuroseni lehtë majën e brumit me miell. Punojeni pak me duar.

5
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lyejeni lehtë një tas të madh me vaj. Vendoseni brumin në tas, rrokullisni atë në herë në mënyrë që pjesa e sipërme të lyhet me vaj, dhe më pas mbulojeni tasin me mbështjellës plastik.

6
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni brumin të ngrihet në një vend të ngrohtë, derisa të fryhet dhe të dyfishohet në madhësi, 2 deri në 3 orë. Mbani në mend se kur piqni bukë me maja, koha e rritjes është vetëm një udhëzues. Temperatura në kuzhinën tuaj, niveli i lagështisë jashtë dhe mënyra e gatimit të brumit do të ndikojnë në rritjen e kohës.

7
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për të filluar, përmbyseni brumin e ngritur në një sipërfaqe pune të lyer me miell dhe spërkateni me miell. Do të fryhet.

8
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pritini brumin në katër pjesë të barabarta. Shtrihuni dhe rrokullisni secilën pjesë në një litar të gjatë rreth 20 inç. Vendosni litarët paralelisht me njëri -tjetrin (vertikalisht). Shtrëngojini fort së bashku në majë dhe më pas filloni te beni gershet.

9
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filloni duke marrë fijen më së largu në të djathtë dhe endeni atë në të majtë përmes fijeve të tjera duke përdorur këtë model: mbi, nën, mbi.

10
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Merrni fijen më të largët në të djathtë dhe përsëritni modelin e gërshetimit përsëri: mbi, nën, mbi.

11
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përsëriteni këtë model, duke filluar gjithmonë me fijen më të largët në të djathtë, derisa e gjithë buka të jetë e gërshetuar.

12
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni skajet nën bukë për t'i dhënë asaj një pamje të përfunduar.

13
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Transferoni me kujdes bukën e thurur në një fletë pjekje. Mbulojeni bukën lirshëm me mbështjellës plastik dhe lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë per rreth 2 ore.

14
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni fletën e pjekjes mbi një fletë tjetër pjekje; kjo do të parandalojë që korja e poshtme të skuqet shumë. Piqni për 30 deri në 35 minuta, derisa koret të ketë një ngjyrë kafe të pasur dhe temperatura e brendshme është midis 180grade celcius në një termometër të lexuar menjëherë. Hiqeni bukën nga furra dhe vendoseni në një raft që të ftohet.

Category, CuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filloni duke kombinuar ujin e vakët, vajin, mjaltin, 2 vezë dhe të verdhën e vezës; i trazojmë mirë dhe i lëmë mënjanë.

2
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një mikser të pajisur me grepin e brumit, kombinoni miellin, majanë dhe kripën. Përziejini për t'u bashkuar.

3
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni përbërësit e lëngshëm tek përbërësit e thatë. Perzijeni me shpejtësi mesatare-të ulët derisa të keni një brumë ngjitës që ngjitet në fund të tasit, 5 deri në 7 minuta. Brumi mund të duket shumë i lagësht,keshtu supozohet të jetë.

4
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Spërkatni duart tuaja me miell, pastaj pastroni brumin ngjitës dhe elastik në një sipërfaqe pune me miell të lehtë. Pluhuroseni lehtë majën e brumit me miell. Punojeni pak me duar.

5
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lyejeni lehtë një tas të madh me vaj. Vendoseni brumin në tas, rrokullisni atë në herë në mënyrë që pjesa e sipërme të lyhet me vaj, dhe më pas mbulojeni tasin me mbështjellës plastik.

6
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni brumin të ngrihet në një vend të ngrohtë, derisa të fryhet dhe të dyfishohet në madhësi, 2 deri në 3 orë. Mbani në mend se kur piqni bukë me maja, koha e rritjes është vetëm një udhëzues. Temperatura në kuzhinën tuaj, niveli i lagështisë jashtë dhe mënyra e gatimit të brumit do të ndikojnë në rritjen e kohës.

7
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për të filluar, përmbyseni brumin e ngritur në një sipërfaqe pune të lyer me miell dhe spërkateni me miell. Do të fryhet.

8
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pritini brumin në katër pjesë të barabarta. Shtrihuni dhe rrokullisni secilën pjesë në një litar të gjatë rreth 20 inç. Vendosni litarët paralelisht me njëri -tjetrin (vertikalisht). Shtrëngojini fort së bashku në majë dhe më pas filloni te beni gershet.

9
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filloni duke marrë fijen më së largu në të djathtë dhe endeni atë në të majtë përmes fijeve të tjera duke përdorur këtë model: mbi, nën, mbi.

10
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Merrni fijen më të largët në të djathtë dhe përsëritni modelin e gërshetimit përsëri: mbi, nën, mbi.

11
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përsëriteni këtë model, duke filluar gjithmonë me fijen më të largët në të djathtë, derisa e gjithë buka të jetë e gërshetuar.

12
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni skajet nën bukë për t'i dhënë asaj një pamje të përfunduar.

13
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Transferoni me kujdes bukën e thurur në një fletë pjekje. Mbulojeni bukën lirshëm me mbështjellës plastik dhe lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë per rreth 2 ore.

14
Challah - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni fletën e pjekjes mbi një fletë tjetër pjekje; kjo do të parandalojë që korja e poshtme të skuqet shumë. Piqni për 30 deri në 35 minuta, derisa koret të ketë një ngjyrë kafe të pasur dhe temperatura e brendshme është midis 180grade celcius në një termometër të lexuar menjëherë. Hiqeni bukën nga furra dhe vendoseni në një raft që të ftohet.

Challah