Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficultyMesatare

Kjo recetë do të jetë e preferuara juaj. Mjalti dhe kanella i falin pulës një shije të mrekullueshme. Është një recetë e cila do kohën e saj të pregatitet dhe kërkon disa përbërës, por lodhja do tja vlejë sepse rezultati do jetë mbreslënë. Uroj ta provoni!

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time25 minsTotal Time2 hrs 40 mins
Produktet kryesore
Për marinimin e pulës
Për buttermilk
1
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht pregatisim Buttermilk. Shtoni në qumësht, lëngun e limonit përziejini dhe lëreni në qetësi për 10 minuta. Pas 10 minutash do të shikoni që qumështi ka filluar të ndahet në faza. Përziejini me ndihmën e një luge dhe në këtë mënyrë keni pregatitur Buttermilk.

2
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni filetot e pulës në një tas. Shtoni sipër tyre kripë dhe piper të zi dhe përziejini mirë. Shtoni më pas buttermilk dhe vendosini në frigorifer për 2 orë.

3
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë përzieni thërrimet e bukës me miellin, turmerik, hudhrën pluhur, specin e kuq, kripë, piperin e zi dhe baking powder.

4
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 220ᵒC. Largoni filetot e pulës nga buttermilk dhe mbulojini të gjitha me përzierjen e pregatitur më sipër. Vendosini filetot në tepsi, ku paraprakishtë keni hapur një letër kuzhine, hidhni sipër tyre shumë pak gjalp të shkrirë dhe piqini në furrë për 20-25 minuta.

5
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që filetot piqen pregatisni salcën. Përzieni gjalpin, mjaltin, kripën, specin e kuq dhe specin e zi së bashku. Me këtë salcë lyeni filetot e pulës kur të dalin nga furra.

6
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund , vendosni për disa sekonda në tost bukën e burger-it. Prejeni bukën përgjysëm dhe mbusheni me fileton, sallatë jeshile dhe domate. Mund të shtoni edhe përbërës të tjerë në varësi të preferencave tuaja. Ju bëftë mirë!

Ingredients

Produktet kryesore
Për marinimin e pulës
Për buttermilk

Directions

1
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht pregatisim Buttermilk. Shtoni në qumësht, lëngun e limonit përziejini dhe lëreni në qetësi për 10 minuta. Pas 10 minutash do të shikoni që qumështi ka filluar të ndahet në faza. Përziejini me ndihmën e një luge dhe në këtë mënyrë keni pregatitur Buttermilk.

2
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni filetot e pulës në një tas. Shtoni sipër tyre kripë dhe piper të zi dhe përziejini mirë. Shtoni më pas buttermilk dhe vendosini në frigorifer për 2 orë.

3
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë përzieni thërrimet e bukës me miellin, turmerik, hudhrën pluhur, specin e kuq, kripë, piperin e zi dhe baking powder.

4
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 220ᵒC. Largoni filetot e pulës nga buttermilk dhe mbulojini të gjitha me përzierjen e pregatitur më sipër. Vendosini filetot në tepsi, ku paraprakishtë keni hapur një letër kuzhine, hidhni sipër tyre shumë pak gjalp të shkrirë dhe piqini në furrë për 20-25 minuta.

5
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që filetot piqen pregatisni salcën. Përzieni gjalpin, mjaltin, kripën, specin e kuq dhe specin e zi së bashku. Me këtë salcë lyeni filetot e pulës kur të dalin nga furra.

6
Burger me pulë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund , vendosni për disa sekonda në tost bukën e burger-it. Prejeni bukën përgjysëm dhe mbusheni me fileton, sallatë jeshile dhe domate. Mund të shtoni edhe përbërës të tjerë në varësi të preferencave tuaja. Ju bëftë mirë!

Burger me pulë