Buke Vjeneze e ka origjinën nga Austria dhe bëhet në formën e një baguette.


Përdorni qumësht në vend të ujit. Me dorë: kombinoni të gjithë përbërësit së bashku. Kur të formojë një top, transferojeni brumin në sipërfaqen tuaj të punës, duke përdorur pëllëmbët dhe thembrat e duarve tuaja derisa brumi të kthehet plotësisht i butë; për rreth 8 deri në 10 minuta. Mos përdorni miell shtesë gjatë procesit të brumosjes dhe formësimit.

Vendosni topin e brumit në një enë të lyer me yndyrë, mbulojeni me mbështjellës plastik dhe bëni një vrimë. Vendoseni në një zonë të ngrohtë 35º C. Lëreni të rritet për 30 minuta ose derisa të trefishohet në madhësi.

Transferoni brumin në një sipërfaqe të pastër pune. Nuk nevojitet miell shtesë. Ndajeni brumin në 9 copë (100g) dhe formojini në rrathë të ngushtë. Mbulojeni me një peshqir kuzhine të lagur dhe lëreni të pushojë 15 minuta.

Filloni formoni brumin dhe lyejini me veze siper. Vendosni raftin pjekjes në të tretën e poshtme të furrës ne 230ºC. Piqni simite për rreth 15 minuta. Hiqeni nga furra dhe transferojeni në një rrjetë teli dhe ftoheni në temperaturën e dhomës.
Ingredients
Directions

Përdorni qumësht në vend të ujit. Me dorë: kombinoni të gjithë përbërësit së bashku. Kur të formojë një top, transferojeni brumin në sipërfaqen tuaj të punës, duke përdorur pëllëmbët dhe thembrat e duarve tuaja derisa brumi të kthehet plotësisht i butë; për rreth 8 deri në 10 minuta. Mos përdorni miell shtesë gjatë procesit të brumosjes dhe formësimit.

Vendosni topin e brumit në një enë të lyer me yndyrë, mbulojeni me mbështjellës plastik dhe bëni një vrimë. Vendoseni në një zonë të ngrohtë 35º C. Lëreni të rritet për 30 minuta ose derisa të trefishohet në madhësi.

Transferoni brumin në një sipërfaqe të pastër pune. Nuk nevojitet miell shtesë. Ndajeni brumin në 9 copë (100g) dhe formojini në rrathë të ngushtë. Mbulojeni me një peshqir kuzhine të lagur dhe lëreni të pushojë 15 minuta.

Filloni formoni brumin dhe lyejini me veze siper. Vendosni raftin pjekjes në të tretën e poshtme të furrës ne 230ºC. Piqni simite për rreth 15 minuta. Hiqeni nga furra dhe transferojeni në një rrjetë teli dhe ftoheni në temperaturën e dhomës.