Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Buke Vjeneze e ka origjinën nga Austria dhe bëhet në formën e një baguette.

Buke Vjeneze
Yields1 Serving
Prep Time45 minsCook Time15 minsTotal Time1 hr
Perberesit
Pergatitja
1
Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përdorni qumësht në vend të ujit. Me dorë: kombinoni të gjithë përbërësit së bashku. Kur të formojë një top, transferojeni brumin në sipërfaqen tuaj të punës, duke përdorur pëllëmbët dhe thembrat e duarve tuaja derisa brumi të kthehet plotësisht i butë; për rreth 8 deri në 10 minuta. Mos përdorni miell shtesë gjatë procesit të brumosjes dhe formësimit.

2
Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni topin e brumit në një enë të lyer me yndyrë, mbulojeni me mbështjellës plastik dhe bëni një vrimë. Vendoseni në një zonë të ngrohtë 35º C. Lëreni të rritet për 30 minuta ose derisa të trefishohet në madhësi.

3
Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Transferoni brumin në një sipërfaqe të pastër pune. Nuk nevojitet miell shtesë. Ndajeni brumin në 9 copë (100g) dhe formojini në rrathë të ngushtë. Mbulojeni me një peshqir kuzhine të lagur dhe lëreni të pushojë 15 minuta.

4
Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filloni formoni brumin dhe lyejini me veze siper. Vendosni raftin pjekjes në të tretën e poshtme të furrës ne 230ºC. Piqni simite për rreth 15 minuta. Hiqeni nga furra dhe transferojeni në një rrjetë teli dhe ftoheni në temperaturën e dhomës.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përdorni qumësht në vend të ujit. Me dorë: kombinoni të gjithë përbërësit së bashku. Kur të formojë një top, transferojeni brumin në sipërfaqen tuaj të punës, duke përdorur pëllëmbët dhe thembrat e duarve tuaja derisa brumi të kthehet plotësisht i butë; për rreth 8 deri në 10 minuta. Mos përdorni miell shtesë gjatë procesit të brumosjes dhe formësimit.

2
Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni topin e brumit në një enë të lyer me yndyrë, mbulojeni me mbështjellës plastik dhe bëni një vrimë. Vendoseni në një zonë të ngrohtë 35º C. Lëreni të rritet për 30 minuta ose derisa të trefishohet në madhësi.

3
Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Transferoni brumin në një sipërfaqe të pastër pune. Nuk nevojitet miell shtesë. Ndajeni brumin në 9 copë (100g) dhe formojini në rrathë të ngushtë. Mbulojeni me një peshqir kuzhine të lagur dhe lëreni të pushojë 15 minuta.

4
Buke Vjeneze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filloni formoni brumin dhe lyejini me veze siper. Vendosni raftin pjekjes në të tretën e poshtme të furrës ne 230ºC. Piqni simite për rreth 15 minuta. Hiqeni nga furra dhe transferojeni në një rrjetë teli dhe ftoheni në temperaturën e dhomës.

Buke Vjeneze