Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Një recetë e thjeshtë për të pregatitur bukën me rozmarinë në shtëpi.Çdokush mund ta bëjë këtë! JU PREMTOJ !!!! Dhe më e rëndësishmja buka del thjesht perfekte!

Yields8 Servings
Prep Time1 dayCook Time40 minsTotal Time1 day 40 mins
Produktet kryesore
1
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas përzieni miellin, kripën, rozmarinën, hudhrat, majanë, vajin e ullirit dhe piperin e zi.

2
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni ujin dhe përziejini derisa të formohet brumi. Brumi duhet tju ngjisi në duar.

3
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbulojeni brumin me një letër të tejdukshme dhe lëreni në temperaturë dhome derisa të shikoni që sipërfaqja e tij është e mbudhur me bulza. Si proces zgjat zakonisht nga 18 ore deri në 24 orë në varësi të temperaturave të ambjentit.

4
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lyeni një tepsi me vaj ulliri dhe spërkateni me miell misri. Sipër vendosni brumin e pregatitur, të cilit paraprakishtë Iikeni dhënë formë rrethore. Mbulojeni brumin me një pecetë të pastër dhe lëreni 2 orë në temperaturë dhome.

5
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 220ᵒC. Piqeni bukën derisa të marri një ngjyrë kafe të artë, rreth 30-40 minuta. Lëreni më pas të ftohet plotësishtë dhe më pas prejeni. Ju bëftë mirë!

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

1
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas përzieni miellin, kripën, rozmarinën, hudhrat, majanë, vajin e ullirit dhe piperin e zi.

2
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni ujin dhe përziejini derisa të formohet brumi. Brumi duhet tju ngjisi në duar.

3
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbulojeni brumin me një letër të tejdukshme dhe lëreni në temperaturë dhome derisa të shikoni që sipërfaqja e tij është e mbudhur me bulza. Si proces zgjat zakonisht nga 18 ore deri në 24 orë në varësi të temperaturave të ambjentit.

4
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lyeni një tepsi me vaj ulliri dhe spërkateni me miell misri. Sipër vendosni brumin e pregatitur, të cilit paraprakishtë Iikeni dhënë formë rrethore. Mbulojeni brumin me një pecetë të pastër dhe lëreni 2 orë në temperaturë dhome.

5
Bukë me rozmarinë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 220ᵒC. Piqeni bukën derisa të marri një ngjyrë kafe të artë, rreth 30-40 minuta. Lëreni më pas të ftohet plotësishtë dhe më pas prejeni. Ju bëftë mirë!

Bukë me rozmarinë