Një recetë e thjeshtë për të pregatitur bukën me rozmarinë në shtëpi.Çdokush mund ta bëjë këtë! JU PREMTOJ !!!! Dhe më e rëndësishmja buka del thjesht perfekte!

Në një tas përzieni miellin, kripën, rozmarinën, hudhrat, majanë, vajin e ullirit dhe piperin e zi.

Shtoni ujin dhe përziejini derisa të formohet brumi. Brumi duhet tju ngjisi në duar.

Mbulojeni brumin me një letër të tejdukshme dhe lëreni në temperaturë dhome derisa të shikoni që sipërfaqja e tij është e mbudhur me bulza. Si proces zgjat zakonisht nga 18 ore deri në 24 orë në varësi të temperaturave të ambjentit.

Lyeni një tepsi me vaj ulliri dhe spërkateni me miell misri. Sipër vendosni brumin e pregatitur, të cilit paraprakishtë Iikeni dhënë formë rrethore. Mbulojeni brumin me një pecetë të pastër dhe lëreni 2 orë në temperaturë dhome.

Ndizni furrën në 220ᵒC. Piqeni bukën derisa të marri një ngjyrë kafe të artë, rreth 30-40 minuta. Lëreni më pas të ftohet plotësishtë dhe më pas prejeni. Ju bëftë mirë!
Ingredients
Directions

Në një tas përzieni miellin, kripën, rozmarinën, hudhrat, majanë, vajin e ullirit dhe piperin e zi.

Shtoni ujin dhe përziejini derisa të formohet brumi. Brumi duhet tju ngjisi në duar.

Mbulojeni brumin me një letër të tejdukshme dhe lëreni në temperaturë dhome derisa të shikoni që sipërfaqja e tij është e mbudhur me bulza. Si proces zgjat zakonisht nga 18 ore deri në 24 orë në varësi të temperaturave të ambjentit.

Lyeni një tepsi me vaj ulliri dhe spërkateni me miell misri. Sipër vendosni brumin e pregatitur, të cilit paraprakishtë Iikeni dhënë formë rrethore. Mbulojeni brumin me një pecetë të pastër dhe lëreni 2 orë në temperaturë dhome.

Ndizni furrën në 220ᵒC. Piqeni bukën derisa të marri një ngjyrë kafe të artë, rreth 30-40 minuta. Lëreni më pas të ftohet plotësishtë dhe më pas prejeni. Ju bëftë mirë!