Brinje qingji kaq te shijeshme, te lengsme plot arome, te sapo dala nga furra gati per tiu mbledhur rreth tavolines me nje gote vere te kuqe.


Ferkoni brinjet në të gjithë me përzierje me rozmarinë, trumzë dhe hudhër, piper të zi të sapo bluar, dhe me vaj ulliri. Marinojeni në frigorifer brenda natës, ose në temperaturë dhome për 120 minuta

Prisni dhjamin, duke bërë prerje të mprehta të cekëta përmes dhjamit, me distancë rreth një cm larg. Spërkatni brinjet me kripë dhe piper. Vendosni anën e kockave të brinjeve të qengjit në një tave për pjekje të shtruar me fletë metalike. Mbështillni e brinjëve të ekspozuara me leter alumini që të mos digjen.

Piqni së pari në nxehtësi të lartë pastaj zvogëloni nxehtësinë për të përfunduar:
Vendosni e furrës në 250 grade për 10 minuta, ose derisa sipërfaqja e pjekjes të skuqet bukur.
Pastaj ulni nxehtësinë në 180 grade. Gatuajeni për 20 minutamë gjatë (në varësi të madhësisë së brinjeve të qengjit). Hiqeni nga furra, mbulojeni me leter alumini dhe lëreni të pushojë për 15 minuta.
Ingredients
Directions

Ferkoni brinjet në të gjithë me përzierje me rozmarinë, trumzë dhe hudhër, piper të zi të sapo bluar, dhe me vaj ulliri. Marinojeni në frigorifer brenda natës, ose në temperaturë dhome për 120 minuta

Prisni dhjamin, duke bërë prerje të mprehta të cekëta përmes dhjamit, me distancë rreth një cm larg. Spërkatni brinjet me kripë dhe piper. Vendosni anën e kockave të brinjeve të qengjit në një tave për pjekje të shtruar me fletë metalike. Mbështillni e brinjëve të ekspozuara me leter alumini që të mos digjen.

Piqni së pari në nxehtësi të lartë pastaj zvogëloni nxehtësinë për të përfunduar:
Vendosni e furrës në 250 grade për 10 minuta, ose derisa sipërfaqja e pjekjes të skuqet bukur.
Pastaj ulni nxehtësinë në 180 grade. Gatuajeni për 20 minutamë gjatë (në varësi të madhësisë së brinjeve të qengjit). Hiqeni nga furra, mbulojeni me leter alumini dhe lëreni të pushojë për 15 minuta.