Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Kjo recetë e biskotave të kripura me rozmarinë dhe djath është një pjatë shoqëruese perfekte. Gjalpi dhe specat djegës në përmbajtje të tyre i shtojnë akoma edhe më shumë shijen. Mund të përdoren mjaft mirë edhe në mëngjes shoqëruar me kafe ose çaj . Uroj ti provoni!

Yields12 Servings
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins
Produktet kryesore
1
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të madh përzieni miellin, baking powder dhe kripën. Shton më pas gjalpin e ngrirë dhe të prerë në copa sa më të vogla, shtoni djathin e thërrmuar, specat djegës të prerë hollë dhe rozmarinën. Përziejini së bashku dhe vendoseni tasin në frigorifer për 30-40 minuta.

2
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë hidhni qumështin në një tas dhe shtoni në të lëngun e limonit. Lëreni mënjanë për 5-10 minuta derisa qumështi të ndahet në faza.

3
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Qumështin përziejini mirë dhe më pas shtojeni tek mielli. Punojeni përzierjen derisa të formohet një brum i njëtrajtshëm.

4
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me ndihmën e një okllaie hapeni brumin në trashësi 1 cm. Më pas paloseni dhe hapeni përsëri. Përsëriteni këtë veprim 3-4 herë.

5
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me ndihmën e një forme(ose gote uji), preni forma rrethore nga brumi juaj. Vendosini në një tepsi, ku paraprakishtë keni hapur letër kuzhine dhe lërini biskotat në frigoriferë për 30-40 minuta.

6
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqini në furrë të parangrohur në 200ᵒC, për 12-15 minuta. Minutat e fundit, nxirrini biskotat nga furra, lyejini sipër me pak gjalp të shkrirë dhe futini përsëri në furrë derisa të marrin një ngjyra kafe të artë. Lërini më pas biskotat të ftohen për 10-15 minuta dhe më pas shërbejini. Ju bëftë mirë!

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

1
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të madh përzieni miellin, baking powder dhe kripën. Shton më pas gjalpin e ngrirë dhe të prerë në copa sa më të vogla, shtoni djathin e thërrmuar, specat djegës të prerë hollë dhe rozmarinën. Përziejini së bashku dhe vendoseni tasin në frigorifer për 30-40 minuta.

2
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë hidhni qumështin në një tas dhe shtoni në të lëngun e limonit. Lëreni mënjanë për 5-10 minuta derisa qumështi të ndahet në faza.

3
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Qumështin përziejini mirë dhe më pas shtojeni tek mielli. Punojeni përzierjen derisa të formohet një brum i njëtrajtshëm.

4
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me ndihmën e një okllaie hapeni brumin në trashësi 1 cm. Më pas paloseni dhe hapeni përsëri. Përsëriteni këtë veprim 3-4 herë.

5
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me ndihmën e një forme(ose gote uji), preni forma rrethore nga brumi juaj. Vendosini në një tepsi, ku paraprakishtë keni hapur letër kuzhine dhe lërini biskotat në frigoriferë për 30-40 minuta.

6
Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqini në furrë të parangrohur në 200ᵒC, për 12-15 minuta. Minutat e fundit, nxirrini biskotat nga furra, lyejini sipër me pak gjalp të shkrirë dhe futini përsëri në furrë derisa të marrin një ngjyra kafe të artë. Lërini më pas biskotat të ftohen për 10-15 minuta dhe më pas shërbejini. Ju bëftë mirë!

Biskota të kripura me rozmarinë dhe djath