Biskota në gjalp janë kaq të thjeshta për tu pregatitur në shtëpi. Me vetëm gjashtë përbërës, në vetëm pak minuta ju do të keni gati biskota që ju shkrijnë në gojë. Uroj ti provoni!

Fillimisht pregatisim Buttermilk. Shtoni në qumësht, lëngun e limonit përziejini dhe lëreni në qetësi për 10 minuta. Pas 10 minutash do të shikoni që qumështi ka filluar të ndahet në faza. Përziejini me ndihmën e një luge dhe në këtë mënyrë keni pregatitur Buttermilk.

Ndizni furrën në 218ᵒC. Në tas përziejini të gjithë përbërësit e thatë, mielli, kripën, sheqerin dhe baking powder. Kalojini përbërësit në një blender kuzhine. Shtoni ne blender gjalpin, i cili duhet të jetë i ftoht dhe përziejini.

Përzierjen që keni në blender kalojeni në tas dhe shtoni në të pjesë pjesë buttermilk. Tregoni kujdes, pasi jo e gjithë sasia e buttermilk mund të nevojitet për të formuar brumin. Tregoni kujdes në formimin e brumit. Nuk duhet të formohet një masë homogjene. Brumi duhet të jetë jo mirë i lidhur.

Më pas hapeni brumin në formë drejtëkëndëshi me trashësi 1.5 cm.

Paloseni brumin një herë nga ana e djathtë.

Dhe më pas nga ana e majtë në qendër.

Hapeni brumin me kujdesi në formë drejtëkëndëshi me trashësi 1.5 cm. Formoni biskota në formë rrethore dhe vendosini sipër një tepsie, ku paraprakisht keni hapur një letër kuzhine. Me ndihmën e një furce, lyejini sipër biskotat me pak buttermilk dhe vendosini në furrë të piqen për 10-15 minuta.

Në fund lyejini sipër biskotat me një përzierje mjaltë dhe gjalp dhe janë gati për ti shijuar.
Ingredients
Directions

Fillimisht pregatisim Buttermilk. Shtoni në qumësht, lëngun e limonit përziejini dhe lëreni në qetësi për 10 minuta. Pas 10 minutash do të shikoni që qumështi ka filluar të ndahet në faza. Përziejini me ndihmën e një luge dhe në këtë mënyrë keni pregatitur Buttermilk.

Ndizni furrën në 218ᵒC. Në tas përziejini të gjithë përbërësit e thatë, mielli, kripën, sheqerin dhe baking powder. Kalojini përbërësit në një blender kuzhine. Shtoni ne blender gjalpin, i cili duhet të jetë i ftoht dhe përziejini.

Përzierjen që keni në blender kalojeni në tas dhe shtoni në të pjesë pjesë buttermilk. Tregoni kujdes, pasi jo e gjithë sasia e buttermilk mund të nevojitet për të formuar brumin. Tregoni kujdes në formimin e brumit. Nuk duhet të formohet një masë homogjene. Brumi duhet të jetë jo mirë i lidhur.

Më pas hapeni brumin në formë drejtëkëndëshi me trashësi 1.5 cm.

Paloseni brumin një herë nga ana e djathtë.

Dhe më pas nga ana e majtë në qendër.

Hapeni brumin me kujdesi në formë drejtëkëndëshi me trashësi 1.5 cm. Formoni biskota në formë rrethore dhe vendosini sipër një tepsie, ku paraprakisht keni hapur një letër kuzhine. Me ndihmën e një furce, lyejini sipër biskotat me pak buttermilk dhe vendosini në furrë të piqen për 10-15 minuta.

Në fund lyejini sipër biskotat me një përzierje mjaltë dhe gjalp dhe janë gati për ti shijuar.