Më mirë sesa ky biftek i pasur, i butë, i pjekur në skarë me salsa verde italiane nuk mund të bëhet. Për të gjitha amvisa në kërkim të një recete, që do ti lëj të ftuarit e juaj pa fjalë, I got your back my dear! Mos harroni të më lini përshtypjen tuaja në koment. Enjoy!

Fillimisht pregatisni të gjithë përbërësit që ju duhen.

Nxehni skarën në nxehtësi të lartë.Ndërkohë vendosni biftekët në një pjatë dhe marinojini vetëm me kripë dhe piper nga të dyja anët.

Vendosni biftekët në skarën e nxehtë.Nëse bifteku juaj ka një trashësi 2-3 cm lëreni në skarë për 6 minuta në secilën anë, nëse gjerësia është 3-4cm, lëreni 8 minuta në secilën anë .Më pas hiqni biftekët nga skara, hidhni sipër gjalpë dhe lëreni të pushojë për 5 deri në 10 minuta para se t’i shërbeni.

Ndërsa biftekët janë duke pushuar, pregatisni salcën verde.Në një makinë grirëse për perimet hidhni majdanozin, thelpinjtë e hudhrës, kripë, piper, kaperi dhe punojini derisa të copëtohen, por kujdes, nuk duhet punuar shumë,përbërësit duhet të dallohen qartë nga njëri-tjetri.Këtë përzierje kalojeni në një tas të vogël dhe shtoni vajin e ullirit, uthullën e verës së kuqe, specin e kuq, lëngun e limonit dhe lëkurën e limonit.Përziejini së bashku.

Në fund preni biftekun dhe shoqërojeni sipër me salcën verde.
Ingredients
Directions

Fillimisht pregatisni të gjithë përbërësit që ju duhen.

Nxehni skarën në nxehtësi të lartë.Ndërkohë vendosni biftekët në një pjatë dhe marinojini vetëm me kripë dhe piper nga të dyja anët.

Vendosni biftekët në skarën e nxehtë.Nëse bifteku juaj ka një trashësi 2-3 cm lëreni në skarë për 6 minuta në secilën anë, nëse gjerësia është 3-4cm, lëreni 8 minuta në secilën anë .Më pas hiqni biftekët nga skara, hidhni sipër gjalpë dhe lëreni të pushojë për 5 deri në 10 minuta para se t’i shërbeni.

Ndërsa biftekët janë duke pushuar, pregatisni salcën verde.Në një makinë grirëse për perimet hidhni majdanozin, thelpinjtë e hudhrës, kripë, piper, kaperi dhe punojini derisa të copëtohen, por kujdes, nuk duhet punuar shumë,përbërësit duhet të dallohen qartë nga njëri-tjetri.Këtë përzierje kalojeni në një tas të vogël dhe shtoni vajin e ullirit, uthullën e verës së kuqe, specin e kuq, lëngun e limonit dhe lëkurën e limonit.Përziejini së bashku.

Në fund preni biftekun dhe shoqërojeni sipër me salcën verde.