Zgjidheni si menune tuaj te drekes me familjen pasi ky biftek krokant me krem ka nje arome fantastike dhe shije mbreslenese.


Rrihni bifteket derisa të jenë shumë e hollë. Sperkatini me pak kripë mbi mish. Ngroheni furrën në 100 grade . Kjo do t'i mbajë biftekët e gatshëm të ngrohtë dhe të thatë ndërsa gatuani.

Përgatitni dy enë të gjera, të cekëta, ne enen tundni së bashku vezët dhe qumështin. Në të dytën, tundni së bashku miellin, kripën, specin dhe pluhurin e hudhrës. Duke punuar një nga një, zhytni një fileton në miell. Duke përdorur thembrën e dorës tuaj, shtypni miellin në të dy anët e biftekut . Ngrini biftekun, shkundni miellin e tepërt dhe zhyteni biftekun në vezë, duke e veshur në të dy anët.

Duke punuar një nga një, vendosni një biftek të veshur me vezë në vajin e nxehtë. Mund të përdorni një lugë metalike për të hedhur pak vaj mbi biftek .

Skuqni derisa të shihni skajet e biftekut të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 2 minuta. Kthejeni me kujdes biftekun në tigan, dhe skuqeni për 2 minuta të tjera. Sapo të dy anët e biftekut të jenë ngjyrë kafe të artë, vendoseni fileton me një shpatull metalike për të kulluar vajin e tepërt. Hiqeni atë nga tigani dhe vendoseni në furrë të mbahet ngrohtë. Përsëriteni me bifteket e mbetura.

Mbani rreth 3 lugë yndyrë nga tigani. Hidhni në te 3 lugë miell dhe kthejeni nxehtësinë në mesatare.

Lëreni përzierjen e miellit të gatuhet derisa të ketë ngjyrën e çokollatës së qumështit, rreth 5 minuta, duke e trazuar vazhdimisht.

Kur përzierja e yndyrës së miellit të jetë e butë dhe një ngjyrë e bukur me çokollatë me qumësht, shtoni ngadalë qumështin dhe kremin dhe trazojeni.

Sezoni me kripë për shije. Sezoni me shumë piper të zi, për shije.
Ingredients
Directions

Rrihni bifteket derisa të jenë shumë e hollë. Sperkatini me pak kripë mbi mish. Ngroheni furrën në 100 grade . Kjo do t'i mbajë biftekët e gatshëm të ngrohtë dhe të thatë ndërsa gatuani.

Përgatitni dy enë të gjera, të cekëta, ne enen tundni së bashku vezët dhe qumështin. Në të dytën, tundni së bashku miellin, kripën, specin dhe pluhurin e hudhrës. Duke punuar një nga një, zhytni një fileton në miell. Duke përdorur thembrën e dorës tuaj, shtypni miellin në të dy anët e biftekut . Ngrini biftekun, shkundni miellin e tepërt dhe zhyteni biftekun në vezë, duke e veshur në të dy anët.

Duke punuar një nga një, vendosni një biftek të veshur me vezë në vajin e nxehtë. Mund të përdorni një lugë metalike për të hedhur pak vaj mbi biftek .

Skuqni derisa të shihni skajet e biftekut të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 2 minuta. Kthejeni me kujdes biftekun në tigan, dhe skuqeni për 2 minuta të tjera. Sapo të dy anët e biftekut të jenë ngjyrë kafe të artë, vendoseni fileton me një shpatull metalike për të kulluar vajin e tepërt. Hiqeni atë nga tigani dhe vendoseni në furrë të mbahet ngrohtë. Përsëriteni me bifteket e mbetura.

Mbani rreth 3 lugë yndyrë nga tigani. Hidhni në te 3 lugë miell dhe kthejeni nxehtësinë në mesatare.

Lëreni përzierjen e miellit të gatuhet derisa të ketë ngjyrën e çokollatës së qumështit, rreth 5 minuta, duke e trazuar vazhdimisht.

Kur përzierja e yndyrës së miellit të jetë e butë dhe një ngjyrë e bukur me çokollatë me qumësht, shtoni ngadalë qumështin dhe kremin dhe trazojeni.

Sezoni me kripë për shije. Sezoni me shumë piper të zi, për shije.