Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Zgjidheni si menune tuaj te drekes me familjen pasi ky biftek krokant me krem ka nje arome fantastike dhe shije mbreslenese.

Biftek Krokant me Krem
Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins
Perberesit
Per salcen
Pergatitja
1
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrihni bifteket derisa të jenë shumë e hollë. Sperkatini me pak kripë mbi mish. Ngroheni furrën në 100 grade . Kjo do t'i mbajë biftekët e gatshëm të ngrohtë dhe të thatë ndërsa gatuani.

2
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përgatitni dy enë të gjera, të cekëta, ne enen tundni së bashku vezët dhe qumështin. Në të dytën, tundni së bashku miellin, kripën, specin dhe pluhurin e hudhrës. Duke punuar një nga një, zhytni një fileton në miell. Duke përdorur thembrën e dorës tuaj, shtypni miellin në të dy anët e biftekut . Ngrini biftekun, shkundni miellin e tepërt dhe zhyteni biftekun në vezë, duke e veshur në të dy anët.

3
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Duke punuar një nga një, vendosni një biftek të veshur me vezë në vajin e nxehtë. Mund të përdorni një lugë metalike për të hedhur pak vaj mbi biftek .

4
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Skuqni derisa të shihni skajet e biftekut të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 2 minuta. Kthejeni me kujdes biftekun në tigan, dhe skuqeni për 2 minuta të tjera. Sapo të dy anët e biftekut të jenë ngjyrë kafe të artë, vendoseni fileton me një shpatull metalike për të kulluar vajin e tepërt. Hiqeni atë nga tigani dhe vendoseni në furrë të mbahet ngrohtë. Përsëriteni me bifteket e mbetura.

5
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbani rreth 3 lugë yndyrë nga tigani. Hidhni në te 3 lugë miell dhe kthejeni nxehtësinë në mesatare.

6
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni përzierjen e miellit të gatuhet derisa të ketë ngjyrën e çokollatës së qumështit, rreth 5 minuta, duke e trazuar vazhdimisht.

7
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur përzierja e yndyrës së miellit të jetë e butë dhe një ngjyrë e bukur me çokollatë me qumësht, shtoni ngadalë qumështin dhe kremin dhe trazojeni.

8
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sezoni me kripë për shije. Sezoni me shumë piper të zi, për shije.

Category, CuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit
Per salcen

Directions

Pergatitja
1
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrihni bifteket derisa të jenë shumë e hollë. Sperkatini me pak kripë mbi mish. Ngroheni furrën në 100 grade . Kjo do t'i mbajë biftekët e gatshëm të ngrohtë dhe të thatë ndërsa gatuani.

2
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përgatitni dy enë të gjera, të cekëta, ne enen tundni së bashku vezët dhe qumështin. Në të dytën, tundni së bashku miellin, kripën, specin dhe pluhurin e hudhrës. Duke punuar një nga një, zhytni një fileton në miell. Duke përdorur thembrën e dorës tuaj, shtypni miellin në të dy anët e biftekut . Ngrini biftekun, shkundni miellin e tepërt dhe zhyteni biftekun në vezë, duke e veshur në të dy anët.

3
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Duke punuar një nga një, vendosni një biftek të veshur me vezë në vajin e nxehtë. Mund të përdorni një lugë metalike për të hedhur pak vaj mbi biftek .

4
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Skuqni derisa të shihni skajet e biftekut të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 2 minuta. Kthejeni me kujdes biftekun në tigan, dhe skuqeni për 2 minuta të tjera. Sapo të dy anët e biftekut të jenë ngjyrë kafe të artë, vendoseni fileton me një shpatull metalike për të kulluar vajin e tepërt. Hiqeni atë nga tigani dhe vendoseni në furrë të mbahet ngrohtë. Përsëriteni me bifteket e mbetura.

5
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbani rreth 3 lugë yndyrë nga tigani. Hidhni në te 3 lugë miell dhe kthejeni nxehtësinë në mesatare.

6
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni përzierjen e miellit të gatuhet derisa të ketë ngjyrën e çokollatës së qumështit, rreth 5 minuta, duke e trazuar vazhdimisht.

7
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur përzierja e yndyrës së miellit të jetë e butë dhe një ngjyrë e bukur me çokollatë me qumësht, shtoni ngadalë qumështin dhe kremin dhe trazojeni.

8
Biftek Krokant me Krem - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sezoni me kripë për shije. Sezoni me shumë piper të zi, për shije.

Biftek Krokant me Krem