Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Kjo recetë Beef Wellington është më e mira! Bazuar në recetën e Gordon Ramsay's Beef Wellington, nuk zhgënjeheni.

Beef Wellington
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 10 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Marinoni fileton me kripë dhe piper. Nxehni një ose dy lugë vaj në një tigan të madh në zjarr të lartë. Kthejeni fileton në tigan nga të gjitha anët derisa të skuqet mirë.

2
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni fileton nga tigani dhe lëreni të ftohet. Pasi të jetë ftohur, lyeni fileton nga të gjitha anët me mustardë.

3
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pritini kërpudhat dhe vendosini në një procesor ushqimi dhe bejini pure. Ngrohni tiganin e skuqur në nxehtësi mesatare të lartë. Transferoni purenë e kërpudhave në tigan dhe gatuajini, duke lejuar që kërpudhat të lëshojnë lagështinë e tyre.

4
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrokullisni një pjesë të madhe të mbështjellësit plastik. Vendosini fetat e proshutës në mbështjellësin plastik në mënyrë që të mbivendosen. Përhapeni përzierjen e kërpudhave mbi proshutë.

5
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni fileton e viçit në mes, rrotulloni kërpudhat dhe proshutën mbi fileto, duke përdorur mbështjellësin plastik në mënyrë që ta bëni këtë fort.

6
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përfundoni fileton e viçit në një formë cilindirke skajet e mbështjellësit plastik. Ftoheni në frigorifer për 20 minuta.

7
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një sipërfaqe të lyer me miell të lehtë, rrokullisni fletën e brumit në një madhësi që do të mbështillet rreth filetos së viçit.

8
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Palosni brumin rreth filetos, duke prerë çdo tepricë në skajet. Vendoseni në një pjatë të vogël, me anën e qepjes poshtë dhe lyeni të verdhat e vezëve të rrahura në të gjithë pjesën e sipërme. Ftoheni për 5 deri në 10 minuta.

9
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni Beef Wellington në një tavë pjekje. Lyejeni sërish sipërfaqen e ekspozuar me vezë të rrahura.

10
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shënoni pjesën e sipërme të petes me një thikë të mprehtë, duke mos kaluar deri në fund. Spërkateni pjesën e sipërme me kripë të trashë.

11
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqeni në 200grade për 25 deri në 35 minuta. Peta duhet të jetë e artë.

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Marinoni fileton me kripë dhe piper. Nxehni një ose dy lugë vaj në një tigan të madh në zjarr të lartë. Kthejeni fileton në tigan nga të gjitha anët derisa të skuqet mirë.

2
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni fileton nga tigani dhe lëreni të ftohet. Pasi të jetë ftohur, lyeni fileton nga të gjitha anët me mustardë.

3
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pritini kërpudhat dhe vendosini në një procesor ushqimi dhe bejini pure. Ngrohni tiganin e skuqur në nxehtësi mesatare të lartë. Transferoni purenë e kërpudhave në tigan dhe gatuajini, duke lejuar që kërpudhat të lëshojnë lagështinë e tyre.

4
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrokullisni një pjesë të madhe të mbështjellësit plastik. Vendosini fetat e proshutës në mbështjellësin plastik në mënyrë që të mbivendosen. Përhapeni përzierjen e kërpudhave mbi proshutë.

5
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni fileton e viçit në mes, rrotulloni kërpudhat dhe proshutën mbi fileto, duke përdorur mbështjellësin plastik në mënyrë që ta bëni këtë fort.

6
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përfundoni fileton e viçit në një formë cilindirke skajet e mbështjellësit plastik. Ftoheni në frigorifer për 20 minuta.

7
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një sipërfaqe të lyer me miell të lehtë, rrokullisni fletën e brumit në një madhësi që do të mbështillet rreth filetos së viçit.

8
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Palosni brumin rreth filetos, duke prerë çdo tepricë në skajet. Vendoseni në një pjatë të vogël, me anën e qepjes poshtë dhe lyeni të verdhat e vezëve të rrahura në të gjithë pjesën e sipërme. Ftoheni për 5 deri në 10 minuta.

9
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni Beef Wellington në një tavë pjekje. Lyejeni sërish sipërfaqen e ekspozuar me vezë të rrahura.

10
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shënoni pjesën e sipërme të petes me një thikë të mprehtë, duke mos kaluar deri në fund. Spërkateni pjesën e sipërme me kripë të trashë.

11
Beef Wellington - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqeni në 200grade për 25 deri në 35 minuta. Peta duhet të jetë e artë.

Beef Wellington