Kjo recetë Beef Wellington është më e mira! Bazuar në recetën e Gordon Ramsay's Beef Wellington, nuk zhgënjeheni.


Marinoni fileton me kripë dhe piper. Nxehni një ose dy lugë vaj në një tigan të madh në zjarr të lartë. Kthejeni fileton në tigan nga të gjitha anët derisa të skuqet mirë.

Hiqeni fileton nga tigani dhe lëreni të ftohet. Pasi të jetë ftohur, lyeni fileton nga të gjitha anët me mustardë.

Pritini kërpudhat dhe vendosini në një procesor ushqimi dhe bejini pure. Ngrohni tiganin e skuqur në nxehtësi mesatare të lartë. Transferoni purenë e kërpudhave në tigan dhe gatuajini, duke lejuar që kërpudhat të lëshojnë lagështinë e tyre.

Rrokullisni një pjesë të madhe të mbështjellësit plastik. Vendosini fetat e proshutës në mbështjellësin plastik në mënyrë që të mbivendosen. Përhapeni përzierjen e kërpudhave mbi proshutë.

Vendoseni fileton e viçit në mes, rrotulloni kërpudhat dhe proshutën mbi fileto, duke përdorur mbështjellësin plastik në mënyrë që ta bëni këtë fort.

Përfundoni fileton e viçit në një formë cilindirke skajet e mbështjellësit plastik. Ftoheni në frigorifer për 20 minuta.

Në një sipërfaqe të lyer me miell të lehtë, rrokullisni fletën e brumit në një madhësi që do të mbështillet rreth filetos së viçit.

Palosni brumin rreth filetos, duke prerë çdo tepricë në skajet. Vendoseni në një pjatë të vogël, me anën e qepjes poshtë dhe lyeni të verdhat e vezëve të rrahura në të gjithë pjesën e sipërme. Ftoheni për 5 deri në 10 minuta.

Vendoseni Beef Wellington në një tavë pjekje. Lyejeni sërish sipërfaqen e ekspozuar me vezë të rrahura.

Shënoni pjesën e sipërme të petes me një thikë të mprehtë, duke mos kaluar deri në fund. Spërkateni pjesën e sipërme me kripë të trashë.

Piqeni në 200grade për 25 deri në 35 minuta. Peta duhet të jetë e artë.
Ingredients
Directions

Marinoni fileton me kripë dhe piper. Nxehni një ose dy lugë vaj në një tigan të madh në zjarr të lartë. Kthejeni fileton në tigan nga të gjitha anët derisa të skuqet mirë.

Hiqeni fileton nga tigani dhe lëreni të ftohet. Pasi të jetë ftohur, lyeni fileton nga të gjitha anët me mustardë.

Pritini kërpudhat dhe vendosini në një procesor ushqimi dhe bejini pure. Ngrohni tiganin e skuqur në nxehtësi mesatare të lartë. Transferoni purenë e kërpudhave në tigan dhe gatuajini, duke lejuar që kërpudhat të lëshojnë lagështinë e tyre.

Rrokullisni një pjesë të madhe të mbështjellësit plastik. Vendosini fetat e proshutës në mbështjellësin plastik në mënyrë që të mbivendosen. Përhapeni përzierjen e kërpudhave mbi proshutë.

Vendoseni fileton e viçit në mes, rrotulloni kërpudhat dhe proshutën mbi fileto, duke përdorur mbështjellësin plastik në mënyrë që ta bëni këtë fort.

Përfundoni fileton e viçit në një formë cilindirke skajet e mbështjellësit plastik. Ftoheni në frigorifer për 20 minuta.

Në një sipërfaqe të lyer me miell të lehtë, rrokullisni fletën e brumit në një madhësi që do të mbështillet rreth filetos së viçit.

Palosni brumin rreth filetos, duke prerë çdo tepricë në skajet. Vendoseni në një pjatë të vogël, me anën e qepjes poshtë dhe lyeni të verdhat e vezëve të rrahura në të gjithë pjesën e sipërme. Ftoheni për 5 deri në 10 minuta.

Vendoseni Beef Wellington në një tavë pjekje. Lyejeni sërish sipërfaqen e ekspozuar me vezë të rrahura.

Shënoni pjesën e sipërme të petes me një thikë të mprehtë, duke mos kaluar deri në fund. Spërkateni pjesën e sipërme me kripë të trashë.

Piqeni në 200grade për 25 deri në 35 minuta. Peta duhet të jetë e artë.