Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Babka wielkanocna është një përfaqësim i vërtetë i festimit të ushqimeve të pasura pas agjërimit të Kreshmës.

Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.
Yields1 Serving
Prep Time45 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 45 mins
Perberesit
Per veshjen e siperme
1

Shënim: Ndërsa ka hapa të shumtë për këtë recetë, kjo babka polake ndahet në kategori të zbatueshme për t'ju ndihmuar të planifikoni më mirë për përgatitjen dhe gatimin.

2
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

3
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël, shpërndani majanë në ujë të ngrohtë dhe lëreni mënjanë. Nëse përzierja nuk duket me flluska pas 15 minutash, do të thotë që maja juaj është e vjetër. Filloni përsëri me maja të freskët para se të vazhdoni në hapin tjetër.

4
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni gjalpin, sheqerin dhe kripën në një tas të madh ose mikser, dhe derdhni qumështin e djegur mbi të. Duke përdorur shtojcën e vozitjes, përzieni derisa gjalpi të jetë shkrirë dhe qumështi të jetë ftohur në 110 F ose më poshtë. Përzieni vaniljen dhe vezët. Shtoni majanë dhe përzieni derisa të bashkohen mirë.

5
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni miellin, lëkurën e limonit (nëse përdorni) dhe rrushin e thatë dhe përzieni plotësisht. Brumi do të ketë një konsistencë të trashë të brumit të tortës.

6
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën në 180grade. Lyejeni lehtë një tigan me sprej gatimi.

7
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Derdhni brumin në tiganin e përgatitur dhe mbulojeni lehtë me mbështjellës të lyer me yndyrë. Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në masë ose derisa brumi të arrijë në majë të tiganit, por jo më të lartë.

8
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqni rreth 40 deri në 45 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur pranë qendrës të dalë e pastër.

9
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ftoheni plotësisht në një zgare teli dhe pluhuroseni me sheqerin e ëmbëlsirave para se ta shërbeni ose, menjëherë pas ftohjes, me kremin opsional.

Perberesit per veshjen e siperme
10
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

11
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël, përzieni 2/3 filxhan sheqer ëmbëlsirash, lëng limoni dhe ujë të valë derisa të jenë të qetë.

12
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Spërkateni mbi tortën e ftohur.

CategoryCooking Method

Ingredients

Perberesit
Per veshjen e siperme

Directions

1

Shënim: Ndërsa ka hapa të shumtë për këtë recetë, kjo babka polake ndahet në kategori të zbatueshme për t'ju ndihmuar të planifikoni më mirë për përgatitjen dhe gatimin.

2
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

3
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël, shpërndani majanë në ujë të ngrohtë dhe lëreni mënjanë. Nëse përzierja nuk duket me flluska pas 15 minutash, do të thotë që maja juaj është e vjetër. Filloni përsëri me maja të freskët para se të vazhdoni në hapin tjetër.

4
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni gjalpin, sheqerin dhe kripën në një tas të madh ose mikser, dhe derdhni qumështin e djegur mbi të. Duke përdorur shtojcën e vozitjes, përzieni derisa gjalpi të jetë shkrirë dhe qumështi të jetë ftohur në 110 F ose më poshtë. Përzieni vaniljen dhe vezët. Shtoni majanë dhe përzieni derisa të bashkohen mirë.

5
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni miellin, lëkurën e limonit (nëse përdorni) dhe rrushin e thatë dhe përzieni plotësisht. Brumi do të ketë një konsistencë të trashë të brumit të tortës.

6
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën në 180grade. Lyejeni lehtë një tigan me sprej gatimi.

7
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Derdhni brumin në tiganin e përgatitur dhe mbulojeni lehtë me mbështjellës të lyer me yndyrë. Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në masë ose derisa brumi të arrijë në majë të tiganit, por jo më të lartë.

8
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqni rreth 40 deri në 45 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur pranë qendrës të dalë e pastër.

9
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ftoheni plotësisht në një zgare teli dhe pluhuroseni me sheqerin e ëmbëlsirave para se ta shërbeni ose, menjëherë pas ftohjes, me kremin opsional.

Perberesit per veshjen e siperme
10
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

11
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël, përzieni 2/3 filxhan sheqer ëmbëlsirash, lëng limoni dhe ujë të valë derisa të jenë të qetë.

12
Babka wielkanocna - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Spërkateni mbi tortën e ftohur.

Babka wielkanocna