Babka wielkanocna është një përfaqësim i vërtetë i festimit të ushqimeve të pasura pas agjërimit të Kreshmës.

Shënim: Ndërsa ka hapa të shumtë për këtë recetë, kjo babka polake ndahet në kategori të zbatueshme për t'ju ndihmuar të planifikoni më mirë për përgatitjen dhe gatimin.

Mblidhni përbërësit.

Në një tas të vogël, shpërndani majanë në ujë të ngrohtë dhe lëreni mënjanë. Nëse përzierja nuk duket me flluska pas 15 minutash, do të thotë që maja juaj është e vjetër. Filloni përsëri me maja të freskët para se të vazhdoni në hapin tjetër.

Vendosni gjalpin, sheqerin dhe kripën në një tas të madh ose mikser, dhe derdhni qumështin e djegur mbi të. Duke përdorur shtojcën e vozitjes, përzieni derisa gjalpi të jetë shkrirë dhe qumështi të jetë ftohur në 110 F ose më poshtë. Përzieni vaniljen dhe vezët. Shtoni majanë dhe përzieni derisa të bashkohen mirë.

Shtoni miellin, lëkurën e limonit (nëse përdorni) dhe rrushin e thatë dhe përzieni plotësisht. Brumi do të ketë një konsistencë të trashë të brumit të tortës.

Ngrohni furrën në 180grade. Lyejeni lehtë një tigan me sprej gatimi.

Derdhni brumin në tiganin e përgatitur dhe mbulojeni lehtë me mbështjellës të lyer me yndyrë. Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në masë ose derisa brumi të arrijë në majë të tiganit, por jo më të lartë.

Piqni rreth 40 deri në 45 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur pranë qendrës të dalë e pastër.

Ftoheni plotësisht në një zgare teli dhe pluhuroseni me sheqerin e ëmbëlsirave para se ta shërbeni ose, menjëherë pas ftohjes, me kremin opsional.

Mblidhni përbërësit.

Në një tas të vogël, përzieni 2/3 filxhan sheqer ëmbëlsirash, lëng limoni dhe ujë të valë derisa të jenë të qetë.

Spërkateni mbi tortën e ftohur.
Ingredients
Directions
Shënim: Ndërsa ka hapa të shumtë për këtë recetë, kjo babka polake ndahet në kategori të zbatueshme për t'ju ndihmuar të planifikoni më mirë për përgatitjen dhe gatimin.

Mblidhni përbërësit.

Në një tas të vogël, shpërndani majanë në ujë të ngrohtë dhe lëreni mënjanë. Nëse përzierja nuk duket me flluska pas 15 minutash, do të thotë që maja juaj është e vjetër. Filloni përsëri me maja të freskët para se të vazhdoni në hapin tjetër.

Vendosni gjalpin, sheqerin dhe kripën në një tas të madh ose mikser, dhe derdhni qumështin e djegur mbi të. Duke përdorur shtojcën e vozitjes, përzieni derisa gjalpi të jetë shkrirë dhe qumështi të jetë ftohur në 110 F ose më poshtë. Përzieni vaniljen dhe vezët. Shtoni majanë dhe përzieni derisa të bashkohen mirë.

Shtoni miellin, lëkurën e limonit (nëse përdorni) dhe rrushin e thatë dhe përzieni plotësisht. Brumi do të ketë një konsistencë të trashë të brumit të tortës.

Ngrohni furrën në 180grade. Lyejeni lehtë një tigan me sprej gatimi.

Derdhni brumin në tiganin e përgatitur dhe mbulojeni lehtë me mbështjellës të lyer me yndyrë. Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në masë ose derisa brumi të arrijë në majë të tiganit, por jo më të lartë.

Piqni rreth 40 deri në 45 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur pranë qendrës të dalë e pastër.

Ftoheni plotësisht në një zgare teli dhe pluhuroseni me sheqerin e ëmbëlsirave para se ta shërbeni ose, menjëherë pas ftohjes, me kremin opsional.

Mblidhni përbërësit.

Në një tas të vogël, përzieni 2/3 filxhan sheqer ëmbëlsirash, lëng limoni dhe ujë të valë derisa të jenë të qetë.

Spërkateni mbi tortën e ftohur.