Kjo antipastë është një ndër të prëferuara e miat. Mjafton një petë sfoliat për antipasta të kripura, e kombinuar me proshutë dhe speca jeshilë, dhe në fare pak minuta ju do të keni gati antipastën tuaj. Uroj ta provoni dhe pse jo të shtoni përbërës të tjerë sipas preferencave tuaja.

Ndizni furrën në 180ᵒC. Fillimisht pregatisni përbërësit, preni proshutën, specin, ullinjt dhe hudhrat. Hapni petin sfoliat me ndihmën e një peci duke ruajtur formën drejtëkëndore.

Në një tas përzieni kremin e djathit me specat jeshil, hudhrat, pak kripë dhe piper. Fillimisht spërkateni petën sfoliat me shumë pak vaj ulliri dhe më pas hapni përzierjen e pregatitur. Shtoni sipër proshutën, ullinjt, pak kripë, piper të zi dhe rigonë. Mbështilleni petën në formë cilindrike dhe prejeni në pjesë me trashësi 1 cm.

Vendosini në tepsi, ku paraprakishtë keni hapur letër kuzhine. Sipër lyejini me pak vezë dhe shtoni pak djath parmesan. Piqini për 12-15 minuta, ose derisa antipasta të marri ngjyrë kafe të artë.
Ingredients
Directions

Ndizni furrën në 180ᵒC. Fillimisht pregatisni përbërësit, preni proshutën, specin, ullinjt dhe hudhrat. Hapni petin sfoliat me ndihmën e një peci duke ruajtur formën drejtëkëndore.

Në një tas përzieni kremin e djathit me specat jeshil, hudhrat, pak kripë dhe piper. Fillimisht spërkateni petën sfoliat me shumë pak vaj ulliri dhe më pas hapni përzierjen e pregatitur. Shtoni sipër proshutën, ullinjt, pak kripë, piper të zi dhe rigonë. Mbështilleni petën në formë cilindrike dhe prejeni në pjesë me trashësi 1 cm.

Vendosini në tepsi, ku paraprakishtë keni hapur letër kuzhine. Sipër lyejini me pak vezë dhe shtoni pak djath parmesan. Piqini për 12-15 minuta, ose derisa antipasta të marri ngjyrë kafe të artë.