Angjinare të pjekura në verë të bardhë dhe vaj ulliri me qepe, hudhër, majdanoz dhe nenexhik.


Përdorni një lugë çaji metalik për të hequr fijet mbi zemrën e angjinareve. Hiqni gjethet e vogla, të purpurta. Fërkoni zonat e prera me limon.

Vendosini zemrat e angjinares të copëtuara në një tas me ujë të acidifikuar ndërsa përfundoni përgatitjen e tyre.

Kur vaji të jetë nxehtë, shtoni qepet dhe skuqini për 3 deri në 5 minuta, derisa të zbuten.

Shtoni hudhrën dhe gatuajeni një minutë shtesë.

Shtoni në tenxhere verën e bardhë, ujin, gjethet e dafinës dhe kripën. Sigurohuni që ka mjaft lëng për të mbuluar pjesën e poshtme të tiganit. Nëse jo, shtoni më shumë ujë derisa të ketë. Lërini të ziejnë për një minutë.

Vendosni angjinaret e katërta, të prera anash në një shtresë të vetme, në tenxhere. Lëreni të ziejë në zjarr të lartë. Mbulojeni tenxheren me një kapak të ngushtë dhe ulni nxehtësinë në mesatare. Ziejini për 20 minuta.

Më pas hidhni majdanozin dhe nenexhikun, duke i kthyer angjinaret për t'i lyer me salcë, mbulojeni përsëri dhe gatuajeni edhe për 5 deri në 15 minuta të tjera, derisa gjethet të jenë të buta dhe të hiqen lehtësisht angjinarja.
Ingredients
Directions

Përdorni një lugë çaji metalik për të hequr fijet mbi zemrën e angjinareve. Hiqni gjethet e vogla, të purpurta. Fërkoni zonat e prera me limon.

Vendosini zemrat e angjinares të copëtuara në një tas me ujë të acidifikuar ndërsa përfundoni përgatitjen e tyre.

Kur vaji të jetë nxehtë, shtoni qepet dhe skuqini për 3 deri në 5 minuta, derisa të zbuten.

Shtoni hudhrën dhe gatuajeni një minutë shtesë.

Shtoni në tenxhere verën e bardhë, ujin, gjethet e dafinës dhe kripën. Sigurohuni që ka mjaft lëng për të mbuluar pjesën e poshtme të tiganit. Nëse jo, shtoni më shumë ujë derisa të ketë. Lërini të ziejnë për një minutë.

Vendosni angjinaret e katërta, të prera anash në një shtresë të vetme, në tenxhere. Lëreni të ziejë në zjarr të lartë. Mbulojeni tenxheren me një kapak të ngushtë dhe ulni nxehtësinë në mesatare. Ziejini për 20 minuta.

Më pas hidhni majdanozin dhe nenexhikun, duke i kthyer angjinaret për t'i lyer me salcë, mbulojeni përsëri dhe gatuajeni edhe për 5 deri në 15 minuta të tjera, derisa gjethet të jenë të buta dhe të hiqen lehtësisht angjinarja.