Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Akullore Mochi është një ëmbëlsirë e bërë nga mielli i ëmbël japonez i orizit me një mbushje akullore. Akullorja aromatizon ëmbëlsirën ndërsa mochi shton ëmbëlsi dhe cilësi.

Akullore Mochi
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

2
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vishni një tave per embelsira me leter kuzhine. Duke përdorur një lugë të vogël akullore, ndani akulloren me çaj jeshil midis gropave te taves. Ri-ngrini derisa akullorja të jetë e fortë.

3
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të sigurt për mikrovalë, kombinoni miellin e orizit, sheqerin dhe pluhurin matcha. Shtoni ujin dhe përziejini që të përzihen.

4
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbuloni tasin me mbështjellës plastik dhe mikrovalë për 1 minutë. Përzieni, rikuperoni dhe vendoseni në mikrovalë për 1 minutë më shumë. Përzieni përsëri, mbulojeni dhe vendoseni në mikrovalë të paktën 30 sekonda ose deri në 1 1/2 minuta më shumë derisa brumi mochi të jetë i trashë dhe ngjitës.

5
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pluhurosni lehtë sipërfaqen tuaj të punës dhe kunjin me miell misri, niseshte patate ose miell orizi të ëmbël glutinoz shtesë. Rrokullisni mochi në trashësi rreth 1/4 inç. (Aplikoni niseshte ose miell shtesë sipas nevojës për të parandaluar ngjitjen.)

6
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Transferoni në një fletë pjekje dhe vendoseni në frigorifer për rreth 15 minuta derisa të ftohet dhe forcohet. Duke përdorur një prestar të rrumbullakët të biskotave (rreth 3 deri në 3 1/2-inç në diametër) prerë mochi në qarqe.

7
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni çdo rreth në një copë plastike individuale. Vendosni një lugë akullore mbi çdo rreth mochi. Mbështilleni shpejt moçin rreth akullores dhe kapeni për tu mbyllur. Përdorni mbështjellësin plastik për të lidhur fort gjithçka së bashku.

8
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërsa secili top mbështillet, transferojini shpejt topat përsëri në frigorifer derisa të bëhen të ngurta. Ndihmon për ta bërë këtë proces në afërsi të frigoriferit, duke punuar në tufa të vogla. Përndryshe, topat e akullores do të fillojnë të zbuten shumë, duke e bërë shumë të vështirë mbështjelljen e moçisë rreth topthave.

9

Kur të jeni gati për të shërbyer, shpaketoni plastikën dhe shijojeni.

CategoryCuisine

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

2
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vishni një tave per embelsira me leter kuzhine. Duke përdorur një lugë të vogël akullore, ndani akulloren me çaj jeshil midis gropave te taves. Ri-ngrini derisa akullorja të jetë e fortë.

3
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të sigurt për mikrovalë, kombinoni miellin e orizit, sheqerin dhe pluhurin matcha. Shtoni ujin dhe përziejini që të përzihen.

4
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbuloni tasin me mbështjellës plastik dhe mikrovalë për 1 minutë. Përzieni, rikuperoni dhe vendoseni në mikrovalë për 1 minutë më shumë. Përzieni përsëri, mbulojeni dhe vendoseni në mikrovalë të paktën 30 sekonda ose deri në 1 1/2 minuta më shumë derisa brumi mochi të jetë i trashë dhe ngjitës.

5
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pluhurosni lehtë sipërfaqen tuaj të punës dhe kunjin me miell misri, niseshte patate ose miell orizi të ëmbël glutinoz shtesë. Rrokullisni mochi në trashësi rreth 1/4 inç. (Aplikoni niseshte ose miell shtesë sipas nevojës për të parandaluar ngjitjen.)

6
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Transferoni në një fletë pjekje dhe vendoseni në frigorifer për rreth 15 minuta derisa të ftohet dhe forcohet. Duke përdorur një prestar të rrumbullakët të biskotave (rreth 3 deri në 3 1/2-inç në diametër) prerë mochi në qarqe.

7
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni çdo rreth në një copë plastike individuale. Vendosni një lugë akullore mbi çdo rreth mochi. Mbështilleni shpejt moçin rreth akullores dhe kapeni për tu mbyllur. Përdorni mbështjellësin plastik për të lidhur fort gjithçka së bashku.

8
Akullore Mochi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërsa secili top mbështillet, transferojini shpejt topat përsëri në frigorifer derisa të bëhen të ngurta. Ndihmon për ta bërë këtë proces në afërsi të frigoriferit, duke punuar në tufa të vogla. Përndryshe, topat e akullores do të fillojnë të zbuten shumë, duke e bërë shumë të vështirë mbështjelljen e moçisë rreth topthave.

9

Kur të jeni gati për të shërbyer, shpaketoni plastikën dhe shijojeni.

Akullore Mochi