Akullore Mochi është një ëmbëlsirë e bërë nga mielli i ëmbël japonez i orizit me një mbushje akullore. Akullorja aromatizon ëmbëlsirën ndërsa mochi shton ëmbëlsi dhe cilësi.


Mblidhni përbërësit.

Vishni një tave per embelsira me leter kuzhine. Duke përdorur një lugë të vogël akullore, ndani akulloren me çaj jeshil midis gropave te taves. Ri-ngrini derisa akullorja të jetë e fortë.

Në një tas të sigurt për mikrovalë, kombinoni miellin e orizit, sheqerin dhe pluhurin matcha. Shtoni ujin dhe përziejini që të përzihen.

Mbuloni tasin me mbështjellës plastik dhe mikrovalë për 1 minutë. Përzieni, rikuperoni dhe vendoseni në mikrovalë për 1 minutë më shumë. Përzieni përsëri, mbulojeni dhe vendoseni në mikrovalë të paktën 30 sekonda ose deri në 1 1/2 minuta më shumë derisa brumi mochi të jetë i trashë dhe ngjitës.

Pluhurosni lehtë sipërfaqen tuaj të punës dhe kunjin me miell misri, niseshte patate ose miell orizi të ëmbël glutinoz shtesë. Rrokullisni mochi në trashësi rreth 1/4 inç. (Aplikoni niseshte ose miell shtesë sipas nevojës për të parandaluar ngjitjen.)

Transferoni në një fletë pjekje dhe vendoseni në frigorifer për rreth 15 minuta derisa të ftohet dhe forcohet. Duke përdorur një prestar të rrumbullakët të biskotave (rreth 3 deri në 3 1/2-inç në diametër) prerë mochi në qarqe.

Vendoseni çdo rreth në një copë plastike individuale. Vendosni një lugë akullore mbi çdo rreth mochi. Mbështilleni shpejt moçin rreth akullores dhe kapeni për tu mbyllur. Përdorni mbështjellësin plastik për të lidhur fort gjithçka së bashku.

Ndërsa secili top mbështillet, transferojini shpejt topat përsëri në frigorifer derisa të bëhen të ngurta. Ndihmon për ta bërë këtë proces në afërsi të frigoriferit, duke punuar në tufa të vogla. Përndryshe, topat e akullores do të fillojnë të zbuten shumë, duke e bërë shumë të vështirë mbështjelljen e moçisë rreth topthave.
Kur të jeni gati për të shërbyer, shpaketoni plastikën dhe shijojeni.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit.

Vishni një tave per embelsira me leter kuzhine. Duke përdorur një lugë të vogël akullore, ndani akulloren me çaj jeshil midis gropave te taves. Ri-ngrini derisa akullorja të jetë e fortë.

Në një tas të sigurt për mikrovalë, kombinoni miellin e orizit, sheqerin dhe pluhurin matcha. Shtoni ujin dhe përziejini që të përzihen.

Mbuloni tasin me mbështjellës plastik dhe mikrovalë për 1 minutë. Përzieni, rikuperoni dhe vendoseni në mikrovalë për 1 minutë më shumë. Përzieni përsëri, mbulojeni dhe vendoseni në mikrovalë të paktën 30 sekonda ose deri në 1 1/2 minuta më shumë derisa brumi mochi të jetë i trashë dhe ngjitës.

Pluhurosni lehtë sipërfaqen tuaj të punës dhe kunjin me miell misri, niseshte patate ose miell orizi të ëmbël glutinoz shtesë. Rrokullisni mochi në trashësi rreth 1/4 inç. (Aplikoni niseshte ose miell shtesë sipas nevojës për të parandaluar ngjitjen.)

Transferoni në një fletë pjekje dhe vendoseni në frigorifer për rreth 15 minuta derisa të ftohet dhe forcohet. Duke përdorur një prestar të rrumbullakët të biskotave (rreth 3 deri në 3 1/2-inç në diametër) prerë mochi në qarqe.

Vendoseni çdo rreth në një copë plastike individuale. Vendosni një lugë akullore mbi çdo rreth mochi. Mbështilleni shpejt moçin rreth akullores dhe kapeni për tu mbyllur. Përdorni mbështjellësin plastik për të lidhur fort gjithçka së bashku.

Ndërsa secili top mbështillet, transferojini shpejt topat përsëri në frigorifer derisa të bëhen të ngurta. Ndihmon për ta bërë këtë proces në afërsi të frigoriferit, duke punuar në tufa të vogla. Përndryshe, topat e akullores do të fillojnë të zbuten shumë, duke e bërë shumë të vështirë mbështjelljen e moçisë rreth topthave.
Kur të jeni gati për të shërbyer, shpaketoni plastikën dhe shijojeni.