Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Akullore e skuqur është një ëmbëlsirë e bërë nga një lugë akullore që është ngrirë e ngurtë dhe e mbuluar me një shtresë të freskët ose brumë para se të skuqet në vaj të nxehtë për të skuqur pjesën e jashtme duke e mbajtur akulloren të ftohtë nga brenda.

Akullore e skuqur
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time2 minsTotal Time12 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

2
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni gjashtë lugë akullore, në një fletë pjekje. Ngrini për të paktën 2 orë ose derisa të jetë shumë e fortë.

3
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të cekët, kombinoni thërrimet e drithërave, kokosit dhe kanellës.

4
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrokullisni topat e akullores së ngrirë në përzierjen e thërrimeve. Vendosini përsëri në fletën e pjekjes dhe ngrini përsëri për të paktën 30 minuta.

5
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas, rrihni të bardhat e vezëve dhe sheqerin derisa të bëhet shkumë.

6
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Zhytni topthat e veshura me akullore në përzierjen e vezëve, pastaj rrokullisni përsëri në përzierjen e thërrimeve, duke u veshur plotësisht. Ngrini përsëri për 1 orë.

7
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur të jeni gati për t’u skuqur dhe servuar, ngrohni vajin në një tenxhere me fund të rëndë në 375 F. Hiqeni një top nga frigoriferi dhe futeni shpejt në vajin e nxehtë për 8-10 sekonda, derisa të bëhet i freskët dhe kafe.

8
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni shpejt nga vaji i nxehtë dhe vendoseni në një pjatë të ftohur ose në një tas servimi të ftohur. Shërbejeni menjëherë me një shi të vogël salcë çokollate.

CategoryCuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

2
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni gjashtë lugë akullore, në një fletë pjekje. Ngrini për të paktën 2 orë ose derisa të jetë shumë e fortë.

3
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të cekët, kombinoni thërrimet e drithërave, kokosit dhe kanellës.

4
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrokullisni topat e akullores së ngrirë në përzierjen e thërrimeve. Vendosini përsëri në fletën e pjekjes dhe ngrini përsëri për të paktën 30 minuta.

5
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas, rrihni të bardhat e vezëve dhe sheqerin derisa të bëhet shkumë.

6
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Zhytni topthat e veshura me akullore në përzierjen e vezëve, pastaj rrokullisni përsëri në përzierjen e thërrimeve, duke u veshur plotësisht. Ngrini përsëri për 1 orë.

7
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur të jeni gati për t’u skuqur dhe servuar, ngrohni vajin në një tenxhere me fund të rëndë në 375 F. Hiqeni një top nga frigoriferi dhe futeni shpejt në vajin e nxehtë për 8-10 sekonda, derisa të bëhet i freskët dhe kafe.

8
Akullore e skuqur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni shpejt nga vaji i nxehtë dhe vendoseni në një pjatë të ftohur ose në një tas servimi të ftohur. Shërbejeni menjëherë me një shi të vogël salcë çokollate.

Akullore e skuqur