Akullore e skuqur është një ëmbëlsirë e bërë nga një lugë akullore që është ngrirë e ngurtë dhe e mbuluar me një shtresë të freskët ose brumë para se të skuqet në vaj të nxehtë për të skuqur pjesën e jashtme duke e mbajtur akulloren të ftohtë nga brenda.


Mblidhni përbërësit.

Vendosni gjashtë lugë akullore, në një fletë pjekje. Ngrini për të paktën 2 orë ose derisa të jetë shumë e fortë.

Në një tas të cekët, kombinoni thërrimet e drithërave, kokosit dhe kanellës.

Rrokullisni topat e akullores së ngrirë në përzierjen e thërrimeve. Vendosini përsëri në fletën e pjekjes dhe ngrini përsëri për të paktën 30 minuta.

Në një tas, rrihni të bardhat e vezëve dhe sheqerin derisa të bëhet shkumë.

Zhytni topthat e veshura me akullore në përzierjen e vezëve, pastaj rrokullisni përsëri në përzierjen e thërrimeve, duke u veshur plotësisht. Ngrini përsëri për 1 orë.

Kur të jeni gati për t’u skuqur dhe servuar, ngrohni vajin në një tenxhere me fund të rëndë në 375 F. Hiqeni një top nga frigoriferi dhe futeni shpejt në vajin e nxehtë për 8-10 sekonda, derisa të bëhet i freskët dhe kafe.

Hiqeni shpejt nga vaji i nxehtë dhe vendoseni në një pjatë të ftohur ose në një tas servimi të ftohur. Shërbejeni menjëherë me një shi të vogël salcë çokollate.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit.

Vendosni gjashtë lugë akullore, në një fletë pjekje. Ngrini për të paktën 2 orë ose derisa të jetë shumë e fortë.

Në një tas të cekët, kombinoni thërrimet e drithërave, kokosit dhe kanellës.

Rrokullisni topat e akullores së ngrirë në përzierjen e thërrimeve. Vendosini përsëri në fletën e pjekjes dhe ngrini përsëri për të paktën 30 minuta.

Në një tas, rrihni të bardhat e vezëve dhe sheqerin derisa të bëhet shkumë.

Zhytni topthat e veshura me akullore në përzierjen e vezëve, pastaj rrokullisni përsëri në përzierjen e thërrimeve, duke u veshur plotësisht. Ngrini përsëri për 1 orë.

Kur të jeni gati për t’u skuqur dhe servuar, ngrohni vajin në një tenxhere me fund të rëndë në 375 F. Hiqeni një top nga frigoriferi dhe futeni shpejt në vajin e nxehtë për 8-10 sekonda, derisa të bëhet i freskët dhe kafe.

Hiqeni shpejt nga vaji i nxehtë dhe vendoseni në një pjatë të ftohur ose në një tas servimi të ftohur. Shërbejeni menjëherë me një shi të vogël salcë çokollate.