Kafenetë më të mira në Tiranë ?! A ka Tirana numrin më të lartë të kafeneve për person krahasuar me vendet në Evropë? E vërtetë Shqiptarët e marrin kohën e tyre të kafesë me shumë seriozitet dhe kafeja është anëtare e çdo vendimi kritik apo diskutimi ne tavolina. Kafeja ka një vend të rëndësishëm në jete; sado qesharake mund të tingëllojë. Tirana është e mbushur plot me kafene të vogla të çuditshme, secila me një personalitet, atmosferë dhe vibe të ndryshme. Eshtë pak e vështirë të zgjedhësh kafenetë më të mira në Tiranë. Por, keto jane 4 kafenet me te pelqyera.
Keni nevojë për një filxhan kafe?! Këto janë “4 kafenetë më të mira në Tiranë”
Nuk është sekret që Tirana ka një skenë të shumtë në kafene: duke ecur nëpër qytet, do të shihni shumë kafene gjithmonë të mbushura me njerëz të të gjitha brezave. Pirja e kafesë nuk është vetëm një gjë kalimtare në Shqipëri; eshte me shume nje stil jete.
Mulliri i Vjeter

Mulliri i Vjeter shërben kafenë më të mirë në qytet. Ju zgjoheni në mëngjes, dhe gjëja e parë që thoni është: “Unë kam nevojë për të marrë një kafe në Mulliri i Vjeter!” Dhe kjo është ajo që ju bëni. Ju ngriheni drejt e në Mulliri të Vjeter. Mund të gjeni dyqane kafeje Mulliri kudo në qytet; është një vend i rehatshëm dhe mund të përdoret gjithashtu për të studiuar ose punuar në një projekt në grup. Mulliri I Vjeter është një nga kafenetë më të mira në Tiranë.
Vendndodhja: Tirane, Albania
Noor

Noor është një oaz qetësie në zemër të qytetit. Me një platformë të vogël në një shkallë të lekundshme do ta gjeni vete një tarrace, ose një ambient te brendshem të gjerë dhe relaksues. Pershendeteni diten tuaj ne Noor. Duke shërbyer gjithashtu kafe dhe ushqime të shkëlqyera, vendosni Noor në listën tuaj të kafeneve më të mira në Tiranë.
Vendndodhja: Tirane, Albania
Mon Cheri

Mon Cheri është përhapur në të gjithë qytetin. Kjo kafene ofron një vend të qetë dhe simpatik të përzier me një dizajn frymëzues të brendshëm. Sidoqoftë, të gjithë duket se e pëlqejnë menune e tyre, duke filluar me kafe dhe duke ngrënë ushqime të ndryshme dhe ëmbëlsira. Mon Cheri, merr një kafe dhe shko!
Vendndodhja: Tirane, Albania
Sophie Caffe

Sophie Caffe është një tjetër kafene e shkëlqyer në Tiranë. Ambienti është shumë i bukur dhe relaksues, dhe stafi është i dashur. Të moshuarit dhe turma hipster e frekuenton kete ambjent. Produkti më i shijshëm atje është Kapuçino dhe biskotat red velvet. Sophie Cafe është një nga kafenetë më të vizituara në Tiranë.
Vendndodhja: Tirane, Albania
Biskotat Brownies janë parajsa e biskotave, një përzierje çokollate dhe mirësie! Biskotat Brownies janë shumë krokante nga jashtë dhe të buta nga brenda, madje shkrihen në gojë nëse i shijoni të freskëta nga furra.
Së pari, copëtoni çokollatën.Njëkohësisht vendosni në zjarr një tenxhere me ujë.Kur uji të vlojë, sipër vendosni tasin me çokollatën e copëtuar dhe shtoni gjalpin.Në momentin kur cokollata dhe gjalpi shkrijnë, largojini nga zjarri.
Në një mikser, bashkoni vezën dhe sheqerin.Përziejini për disa minuta derisa të shikoni që është rritur volumi.Në këtë moment, largojeni tasin nga mikseri, shtoni cokollatën, vaniljen dhe vazhdoni përzierjen me një spatulë.Shtoni në tas, miellin, kakaon pluhur dhe majan, të cilat paraprakisht I keni përzierë së bashku.Punojeni brumin fiilimisht me dore dhe më pas me spatula,derisa ai të jetë I njëtrajtshëm.
Në një tepsi, ku keni hapur paraprakisht letër kuzhine, vendosni biskotat.Mund të përdorni një lugë akulloreje për të formuar topthat, por në mungesë të saj mund ti formoni edhe me dorë.Kujdesuni që biskotat ti vendosni në largësi nga njëra-tjetra.Mos harroni shtoni pak kripë sipër tyre.
Piqni biskotat në një furrë të parangrohur në 180 gradë për 10 minuta.Enjoy!
Ingredients
Directions
Së pari, copëtoni çokollatën.Njëkohësisht vendosni në zjarr një tenxhere me ujë.Kur uji të vlojë, sipër vendosni tasin me çokollatën e copëtuar dhe shtoni gjalpin.Në momentin kur cokollata dhe gjalpi shkrijnë, largojini nga zjarri.
Në një mikser, bashkoni vezën dhe sheqerin.Përziejini për disa minuta derisa të shikoni që është rritur volumi.Në këtë moment, largojeni tasin nga mikseri, shtoni cokollatën, vaniljen dhe vazhdoni përzierjen me një spatulë.Shtoni në tas, miellin, kakaon pluhur dhe majan, të cilat paraprakisht I keni përzierë së bashku.Punojeni brumin fiilimisht me dore dhe më pas me spatula,derisa ai të jetë I njëtrajtshëm.
Në një tepsi, ku keni hapur paraprakisht letër kuzhine, vendosni biskotat.Mund të përdorni një lugë akulloreje për të formuar topthat, por në mungesë të saj mund ti formoni edhe me dorë.Kujdesuni që biskotat ti vendosni në largësi nga njëra-tjetra.Mos harroni shtoni pak kripë sipër tyre.
Piqni biskotat në një furrë të parangrohur në 180 gradë për 10 minuta.Enjoy!